• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

2 troy ounce zilveren munt Quadrivium 2022

229,95 Per stuk 3,70 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
18 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf woensdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

Deze 2 troy ounce zilveren munt is opgedragen aan het Quadrivium, de basis van de sutdies aan de universiteit. De munt hee... Deze 2 troy ounce zilveren munt is opgedragen aan het Quadrivium, de basis van de sutdies aan de universiteit. De munt heeft een wereldwijde oplage van slechts 500 stuks.
Lees meer

Specificaties

Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
2 troy ounce
Jaar van uitgave
2022

Informatie

2 troy ounce zilveren munt Quadrivium 2022

Deze 2 troy ounce zilveren munt is opgedragen aan het Quadrivium, de basis van de studies aan de universiteiten. De munt heeft een antique afwerking, een prachtig ontwerp in hoog reliëf met een gedeeltelijke kleuring en selectief verguldsel. De munt wordt geleverd in originele presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid. De wereldwijde oplage is beperkt tot slechts 500 stuks!
 
De munt, geslagen in 2022, heeft een nominale waarde van 2000 Frank in het land van herkomst Kamaroen. De munt bevat 62,2 gram aan 99,9% puur zilver. 

Geleverd in presentatiedoos met echtheidscertificaat

Ontwerp van de zilveren Quadrivium munt

Op de achterzijde van de munt ziet u vier vrouwen in een middeleeuws kasteel. Iedere vrouw vertegenwoordigd een van de vier muzen van het Quadrivium. Het Quadrivium is een onderwijssysteem gebaseerd op vier pijlers die overeenkomen met de hedendaagse rekenkunde, meetkunde, astronomie en muziek. De vrouwen dragen typerende jurken uit de middeleeuwse tijd en worden geassocieerd met het symbool van de wetenschap die ze vertegenwoordigen. Onderaan de keerzijde van de munt staat het opschrift: ''Quadrivium'' - de naam van de munt.
 
De voorzijde van de munt vertoont een concentrisch patroon met middeleeuws thema en de inscripties: “RHETORICA”, “DIALECTICA”, “ASTRONOMIA”, “MUSICA”, “GEOMETRIA”, “ARITHMETICA” en “GRAMMATICA”. In de binnenste cirkel staan de inscripties: ''TRIVIUM QUADRIVIUM'' en ''Septem Artes Libertales''. In het midden van de voorzijde ziet u het wapen van Kamaroen en de inscripties ''REPUBLIQUE DU CAMEROUN'' - het land van herkomst, ''2022'' - het jaar van uitgifte en ''2000 FRANCS CFA'' - de nominale waarde van de munt.


Uitgelicht

  • Geleverd in presentatiedoos met echtheidscertificaat
  • Oplage van slechts 500 stuks wereldwijd
  • Antieke werking, hoog reliëf en gedeeltelijke kleuring