• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

2 troy ounce zilveren munt Krugerrand 2021 Proof

229,95 Per stuk 3,70 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
46 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf woensdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

De zilveren Krugerrand is door de South African Mint in 2 troy ounce puur zilver (99,99%) geslagen met een diameter van 50... De zilveren Krugerrand is door de South African Mint in 2 troy ounce puur zilver (99,99%) geslagen met een diameter van 50 mm. Deze zilveren Krugerrand van Proof kwaliteit is vooral gewilde onder verzamelaars.
Lees meer

Specificaties

South African Mint
Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
2 troy ounce
Jaar van uitgave
2021
Munthuis
South African Mint

Informatie

2 troy ounce zilveren Krugerrand proof

De Krugerrand is één van de bekendste beleggingsmunten ter wereld. Zo is de gouden Krugerrand de eerste beleggingsmunt die verhandeld wordt om haar goudwaarde. Sinds 2017 produceert de South African Mint ook een zilveren versie van de Krugerrand.
 
De munt die u hier ziet is de 2 troy ounce zilveren proof Krugerrand. Naast het unieke formaat, namelijk 2 troy ounce (omgerekend 62,206 gram), heeft de munt ook een proof kwaliteit. Dit is de hoogst haalbare kwaliteit mogelijk voor munten. 
 
Deze zilveren Krugerrand munt uit 2021 in proof kwaliteit wordt geleverd in de originele presentatiedoos samen met het echtheidscertificaat. Wereldwijd zijn er slechts 10.000 stuks geproduceerd van de 2 troy ounce Krugerarnd uit 2021 in proof kwaliteit.

Oplage van 10.000 stuks

Ontwerp van de 2 troy ounce zilveren Krugerrand


Voorzijde

De voorzijde van de zilveren Krugerrand toont een springbok. Naast dat de springbok een bekend dier uit Zuid-Afrika is, is het ook het nationale symbool van het land. Het design is erg passend aangezien op de achtergrond een typisch Zuid-Afrikaans landschap te zien is. Ook is op deze zijde de naam van de munt, Krugerrand, af te lezen. De uitstraling van de zilveren Krugerrand is net zo prachtig als die van de gouden Krugerrand. Dankzij de iconische uitstraling valt de munt erg op.


Achterzijde

Het design van de zilveren Krugerrand is hetzelfde als dat van de zeer bekende gouden beleggingsmunt, de Krugerrand. De achterzijde van de zilveren Krugerrand toont Paul Kruger, de oud-president van Zuid-Afrika. Het deel “Kruger” is ook afkomstig van deze man. Het deel “rand” is afkomstig van de Afrikaanse munteenheid, de rand.


Uitgelicht

  • 2 troy ounce (62.2 grams) puur zilver (99,9%)
  • Oplage van 10.000 stuks
  • Geleverd met certificaat van echtheid en originele box

South African Mint

South African Mint

De South African Mint is verantwoordelijk voor het slaan van alle munten van de Zuid-Afrikaanse rand namens de eigenaar: de South African Reserve Bank. Gelegen in Centurion, in de buurt van de hoofdstad van Zuid-Afrika Pretoria, produceert dit munthuis munten voor zowel binnenlandse als internationale markten.