• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Bijna uitverkocht

2 troy ounce zilveren munt Kookaburra Verguld hoog reliëf 2022

195,00 Per stuk 3,13 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
3 op voorraad Nabestellen niet mogelijk
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf vrijdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf maandag

De nieuwste Kookaburra uitgave is een vergulde versie van de koning van de bush, zoals de Australische Kookaburra ook wel... De nieuwste Kookaburra uitgave is een vergulde versie van de koning van de bush, zoals de Australische Kookaburra ook wel wordt genoemd. De Perth Mint beeldt de iconische vogel al meer dan 30 jaar af op de munten, elk jaar met een nieuw design.
Lees meer

Vergelijkbare producten

Specificaties

The Perth Mint Australia
Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
2 troy ounce
Jaar van uitgave
2022
Munthuis
Perth Mint

Informatie

2 troy ounce zilveren munt Kookaburra Verguld hoog reliëf 2022

De nieuwste Kookaburra uitgave is een vergulde versie van de koning van de bush, zoals de Australische Kookaburra ook wel wordt genoemd. De Perth Mint beeldt de iconische vogel al meer dan 30 jaar af op de munten, elk jaar met een nieuw design.
 
Op deze editie is een Kookaburra neergestreken op een sierlijk vogel bad tussen Agapanthus, bloeiende planten die regelmatig in Australische tuinen te zien zijn. Samen met de gekartelde rand van de munt is de vogel prachtig verguld in 24-karaats goud.
 
De Kookaburra munt heeft een prachtig uiterlijk en is de perfecte aanwinst voor liefhebbers van de Kookaburra serie. Daarbij is de munt ook verpakt in een bijpassend geschenkdoosje en daarmee ook leuk om te geven.

Zoals elk jaar staat er op de voorzijde een afbeelding van een kookaburra. Dit jaar is de kookaburra afgebeeld op de rand van een sierlijk bad. Op de achtergrond zijn Afrikaanse lelies te zien, die veel voorkomen in Australische tuinen. Dit is een interessant detail. De kookaburra zelf bevat prachtige details die de veren mooi doen uitkomen. Langs de rand van de munt is 'Kookaburra' te lezen. Dit trekt veel aandacht. Daarnaast is ook het 'P' muntteken te zien. Dit is te vinden op alle munten van de Perth Mint.
 
Op de achterzijde van de Kookaburra-munt staat de beeltenis van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II. De beeltenis is ontworpen door Jody Clark en heeft een verfijnde uitstraling. Het land van uitgifte, Australië, en de nominale waarde zijn rondom te lezen.


Uitgelicht

  • 2 troy ounce puur zilver en verguld met 24-karaats goud
  • In bijpassende geschenkdoos
  • Hoog reliëf

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.