• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

2 troy ounce zilveren munt Kookaburra 2020

71,00 Per stuk 1,14 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
131 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

De zilveren 2 troy ounce Kookaburra munt is geslagen in 2020 in 99,99% puur zilver en weegt 62,2 gram. De munt is de derde ui... De zilveren 2 troy ounce Kookaburra munt is geslagen in 2020 in 99,99% puur zilver en weegt 62,2 gram. De munt is de derde uitgave van de ‘Next Generation Series’ uitgeven door de Perth Mint uit Australië. Het bijzondere aan deze collectie is dat het telkens een dier met haar kind afbeelt. Door het wisselend ontwerp van de munt is het een geliefd item onder muntverzamelaars. Wereldwijd zijn slechts 75.000 exemplaren van de munt in omloop.
Lees meer

Vergelijkbare producten

Specificaties

Verkoopprijs
€ 71,00
Prijs per gram
€ 1,14
Productsoort
Munt
Munt
2 troy ounce
Gehalte
99,99%
Jaar van uitgave
2020
Munthuis
Perth Mint

Informatie

2 troy ounce zilveren Kookaburra munt 2020

Deze 2 troy ounce zilveren Kookaburra munt is in 2020 geslagen door de Perth Mint. De munt bevat 62,206 gram aan 99,99% puur zilver en is de derde uitgave van de Next Generation series.
 
Het bijzondere aan deze serie is het ontwerp dat telkens een dier afbeeld samen met haar kind. Door het wisselende ontwerp is de 2 troy ounce zilveren Next Generation Kookaburra munt erg geliefd onder muntverzamelaars. Wereldwijd zijn er slechts 75.000 munten uitgebracht.
 
De 2 troy ounce munten uit de Next Generation serie hebben dezelfde diameter als de één troy ounce variant. De munten zijn namelijk dikker gemaakt, maar hebben nog steeds dezelfde diameter. Een munt die extra dik is gemaakt wordt ook wel een “piedfort” genoemd.

Ontwerp van de 2 troy ounce zilveren Kookaburra munt 2020


Voorzijde

Op de voorzijde van de munt is een Kookaburra met haar kind afgebeeld. Kookaburra’s zijn de grootste soort ijsvogel ter wereld en komen oorspronkelijk uit Australië. De vogel staat symbool voor de Australische outback. De lokroep van Kookaburra is een van de meeste kenmerkende in het vogelrijk en klinkt als menselijk gelach.


Achterzijde

Op de achterzijde van de munt is een beeltenis van Koningin Elizabeth II te zien. Dit ontwerp van de Koningin is gemaakt door Jody Clark en het is uniek omdat ook de schouders van de Koningin te zien zijn. Op de achterzijde van de munt is tevens de tekst  ‘ELIZABETH II - AUSTRALIA’ te zien. Daarnaast is het gewicht van de munt op de achterzijde aangegeven en de nominale waarde van 2 Australische dollars.

De 2 troy ounce zilveren Next Generation Kookaburra 2020

Alle 2 troy ounce zilveren Kookaburra munten worden geleverd in een plastic munthoesje. U kunt ervoor kiezen om de munt verzekerd naar u toe te laten sturen of ophalen op één van onze kantoren.
 
Tevens profiteert u bij ons van een eerlijke prijs. Zo zijn onze prijzen gebaseerd op de meest actuele zilverkoers, waaroor u nooit teveel betaald.


Uitgelicht

  • Uit de Next Generation serie
  • Populair bij beleggers en verzamelaars
  • Wereldwijde oplage van slechts 75.000 stuks


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.