• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

2 troy ounce zilveren munt Kangaroo Yongka antieke afwerking 2023

169,95 Per stuk 2,73 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
10 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf woensdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

Deze 2 troy ounce (62,2 gram) zilveren (99,99%) Kangaroo Yongka munt met een antieke afwerking is in 2023 geslagen door de... Deze 2 troy ounce (62,2 gram) zilveren (99,99%) Kangaroo Yongka munt met een antieke afwerking is in 2023 geslagen door de Perth Mint. De munt komt in een presentatieverpakking samen met het certificaat van echtheid. De wereldwijde oplage is beperkt tot 2.000 stuks.
Lees meer

Specificaties

The Perth Mint Australia
Gewicht
2 troy ounce
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
Perth Mint

Informatie

2 troy ounce zilveren Kangaroo Yongka gekleurd antieke afwerking 2023

Deze 2 troy ounce zilveren Kangaroo Yongka verzamelmunt is deels gekleurd en heeft een antieke afwerking. De munt is in 2023 geslagen door de Perth Mint en geïnspireerd door de Aboriginal-cultuur, Aboriginals zien de mens als onderdeel van de natuur. Volgens Aboriginals hangt alles met elkaar samen: het landschap, de dieren die er leven, het weer, hoe mensen zich gedragen en het eten dat je vindt.
 
De kangoeroe komt samen met de Emu voor in het nationale wapen van Australië en is een nationaal symbool. De kangoeroe kan weken zonder water overleven, brengt zijn jeugd door in een zak, beweegt zich voort door te springen en is een van de grootste zoogdieren op aarde. De naam kangoeroe (kangaroo in het Engels) werd gegeven door Engelse kolonisten en komt van het Aboriginal woord ‘’gangurru’’.
 
De zilveren munt is geslagen in 62,2 gram 99,99% puur zilver, heeft een diameter van 50,8 mm en wordt geleverd in een presentatieverpakking samen met het certificaat van echtheid. De wereldwijde oplage is beperkt tot 2.000 stuks.

Ontwerp van de 2 troy ounce zilveren Kangaroo Yongka munt


Voorzijde

Op de voorzijde ziet u een gekleurde, springende kangoeroe samen met elementen geïnspireerd op de inheemse cultuur. Ook ziet u de inscripties P – het veiligheidskenmerk van de Perth Mint en KB – de intialen van de ontwerper Kevin Bynder.


Achterzijde

De achterzijde toont de beeltenis van koningin Elizabeth II met een kroon. Rondom ziet u de inscripties ELIZABETH II 1952 – 2022 – de naam van de koningin en de jaren van haar regime, AUSTRALIA 2023 – het land en jaar van uitgifte, 2oz 9999 Ag 2 DOLLARS – het gewicht, de zuiverheid en de nominale waarde van de munt.


Uitgelicht

  • 2 troy ounce (62,2 gram) puur zilver (99,99%) met antieke afwerking
  • Geleverd in presentatiedoos met certificaat van echtheid
  • Wereldwijde oplage van 2.000 stuk

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.