• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

10 troy ounce zilveren munt Robin Hood 2023

434,00 Per stuk 1,40 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
25 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 1 juli

De 10 troy ounce zilveren munt Robin Hood 2023 is geslagen in 99,99% puur zilver en is onderdeel van de bijzondere mythes... De 10 troy ounce zilveren munt Robin Hood 2023 is geslagen in 99,99% puur zilver en is onderdeel van de bijzondere mythes en legendes serie van The Royal Mint.
Lees meer

Specificaties

The Royal Mint
Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
10 troy ounce
Brutogewicht
311,06 gram
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
Royal Mint

Informatie

10 troy ounce zilveren Robin Hood munt

De 10 troy ounce zilveren munt Robin Hood 2023 is de grootste zilveren munt uit de mythes en legendes serie van The Royal Mint. Deze zilveren munt van 311 gram is geslagen in 99,99% puur zilver en wordt gekenmerkt door haar prachtige design met op de voorzijde van de munt een zeer gedetailleerde beeltenis van Robin Hood.
 

Robin Hood

In de Britse folklore is de legendarische held Robin Hood een ervaren boogschutter en zwaardvechter en is vooral bekend voor het stelen van rijken en het geven aan de armen. In het bijzonder richtte hij zich op de belastinginner die de armen van Brittannië veel te hoge belastingen lieten betalen. In deze verhalen wordt Robin Hood vaak vergezeld door de Maid Marian en Little John.

Ontwerp van de zilveren 10 troy ounce Robin Hood munt


Voorzijde

Op de voorzijde van de munt is een prachtige gedetailleerde ontwerp met de beeltenis van Robin Hood te vinden. Hij wordt weergegeven staand in een boom, klaar om zijn pijl en boog te gebruiken. Zowel de boom als Robin Hood worden weergegeven met prachtige details, zo is er zelfs emotie zichtbaar op gezicht van Hood. Om de afbeelding van Robin Hood heen zijn verschillende gegevens weergegeven, zoals het type edelmetaal, het jaar van uitgifte en het zilvergehalte.


Achterzijde

Op de achterzijde van de munt wordt de beeltenis van Koningin Elizabeth II getoond. Deze prachtige beeltenis is ontworpen door Jody Clark. Om haar heen staan een aantal opschriften, zoals de naam van de vorstin en de nominale waarde van de zilveren munt: 10 pond. Op de achtergrond staan allemaal kleine bolletjes gezien die de munt een bijzonder effect geven.

Uit de Myths & Legends serie


Uitgelicht

  • De grootste zilveren munt, van 10 troy ounce, uit de Myths and Legends serie
  • Uitgegeven door The Royal Mint
  • Prachtig ontwerp met antieke afwerking

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.