• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilveren munt Narcissus proof - Niue 2022

106,45 Per stuk 3,42 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
13 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf vrijdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf maandag

Deze prachtige 1 troy ounce (31,103 gram) zilveren (99,9%) munt is ter ere aan een van de beroemdste kunstenaars aller tij... Deze prachtige 1 troy ounce (31,103 gram) zilveren (99,9%) munt is ter ere aan een van de beroemdste kunstenaars aller tijden; Caravaggio, met de voorstelling van een van zijn beroemdste meesterwerken: Narcissus. Geslagen in proofkwaliteit en een wereldwijde oplage van slechts 500 stuks.
Lees meer

Specificaties

Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgave
2022

Informatie

1 troy ounce zilveren munt Narcissus in proofkwaliteit

Deze prachtige 1 troy ounce (31,103 gram) zilveren (99,9%) munt is ter ere aan een van de beroemdste kunstenaars aller tijden; Caravaggio, met de voorstelling van een van zijn beroemdste meesterwerken: Narcissus. De munt heeft een vierkante vorm en is gepresenteerd als een schilderij. De munt is door de gouden vergulding prachtig van kleur en wordt geleverd in een themadoos samen met het certificaat van echtheid. De oplage is beperkt tot slechts 500 stuks wereldwijd!

Eigenschappen zilveren Narcissus munt

Op de keerzijde van de munt ziet men de prachtige afbeelding van 'Narcissus'. Deze is geschilderd door een van de grootste meesterschilders aller tijden: Caravaggio. Hoewel Caravaggio's schilderijen na zijn dood werden afgewezen vanwege zijn ongekend harde clair-obscur en een donkere achtergrond die het schilderij vulde, werd hij uiteindelijk erkend als een van de grondleggers van de moderne schilderkunst. Clair-obscur is een techniek uit de schilderkunst, film en fotografie waarbij de licht-donkercontrasten sterker worden uitgebeeld dan ze in werkelijkheid vaak zijn. Op de voorzijde van de munt ziet men de beeltenis van koningin Elizabeth II. Op de munt staan de inscripties ''Elizabeth II'' - de naam van de koningin, ''2022'' - het jaar van uitgifte, ''NIUE ISLAND'' - het land van uitgifte en tot slot ''1 DOLLAR'' - de nominale waarde van de munt.

De munt is geslagen in proof kwaliteit, op deze munten zijn verschillende technieken toegepast die de kwaliteit van de munt verbeteren. Denk aan gepolijste muntplaatjes en stempels waardoor een groot contrast tussen reliëf en achtergrond ontstaat.


Uitgelicht

  • Proof kwaliteit
  • Gelimiteerde oplage van 500 stuks
  • In presentatiedoos met echtheidscertificaat