• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilveren munt Lunar 2024 gekleurd proof

99,00 Per stuk 3,18 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Nooit meer leverbaar Nabestellen niet mogelijk

De 1 troy ounce zilveren Lunar III Year of the Dragon munt is de nieuwste uitgave uit de Lunar III serie. De munt bevat 31... De 1 troy ounce zilveren Lunar III Year of the Dragon munt is de nieuwste uitgave uit de Lunar III serie. De munt bevat 31,103 gram aan 99,99% puur zilver en is deels gekleurd. Daarnaast heeft de munt een proof kwaliteit, dit is de hoogst haalbare kwaliteit voor munten. De munt wordt geleverd in een presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid. Wereldwijd zijn er maar 7.500 munten gemaakt.
Lees meer

Specificaties

The Perth Mint Australia
Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgave
2024
Munthuis
Perth Mint

Informatie

1 troy ounce zilveren Lunar III Year of the Dragon munt gekleurd proof

Deze 1 troy ounce zilveren Lunar III Year of the Dragon munt is de nieuwste uitgave uit de Lunar III serie. De munt toont één van de twaalf dieren van de maandierenriem. Dit jaar staat de Chinese draak centraal. Dit mythische wezen schenkt zijn moed, doorzettingsvermogen, ambitie en intelligentie aan degenen die onder zijn invloed zijn geboren.
 
De 1 troy ounce zilveren Lunar III Year of the Dragon munt is deels gekleurd en heeft een proof kwaliteit, dit is de hoogst haalbare kwaliteit mogelijk voor munten. Op deze munten zijn verschillende technieken toegepast die de kwaliteit van de munt verbeteren. Denk aan gepolijste muntplaatjes en stempels waardoor een groot contrast tussen reliëf en achtergrond ontstaat. De munt bevat 31,103 gram aan 99,99% puur zilver, heeft een diameter van 40,9 mm en een dikte van 3,5 mm.
 
Wereldwijd zijn er maar 7.500 stuks gemaakt. De munt wordt geleverd in een presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid.

Ontwerp van de Lunar III Year of the Dragon munt uit 2024


Voorzijde

De voorzijde staat een gekleurde mythische draak. Op de voorzijde staan ook de inscripties P125 – speciaal muntteken voor de 125ste verjaardag van The Perth Mint, DRAGON – de naam van de munt en 2024 – het jaar van uitgifte


Achterzijde

De achterzijde toont de beeltenis van koningin Elizabeth II. Rondom staan de inscripties ELIZABETH II 1952-2022 – de naam van de koningin samen met de jaren van haar regime, AUSTRALIA – het land van uitgifte, 1oz 9999 Ag – het gewicht en gehalte van de munt, 1 DOLLAR – de nominale waarde van de munt.

Year of the Dragon

De Lunar III Year of the Dragon is de nieuwste uitgave uit de Lunar III serie. Wij hebben verschillende soorten zilveren als gouden munten van deze editie in ons assortiment. Daarbij is dit een serie die wij jaarlijks inkopen en aan ons assortiment toevoegen.


Uitgelicht

  • Nieuwste uitgave uit de Lunar III serie
  • Bevat 31,103 gram aan 99,99% puur zilver en is deels gekleurd
  • Proof kwaliteit en geleverd met een presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid
  • Wereldwijde oplage van 7.500 stuks

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.