• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilveren munt Lunar 2022 Proof

60,00 Per stuk 1,93 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
192 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

Deze 1 troy ounce zilveren munt Lunar 2022 proof heeft een gewicht van 31,103 gram puur zilver (99,99%). De Lunar munten z... Deze 1 troy ounce zilveren munt Lunar 2022 proof heeft een gewicht van 31,103 gram puur zilver (99,99%). De Lunar munten zijn gebaseerd op het Chinese dierenriem en wereldwijd bekend en gewild onder verzamelaars. De munt heeft kwaliteit proof, dit is de hoogst haalbare kwaliteit voor munten. De wereldwijde oplage is beperkt tot 5.000 stuks.
Lees meer

Specificaties

The Perth Mint Australia
Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgave
2022
Munthuis
Perth Mint

Informatie

1 troy ounce zilveren Lunar munt 2022 proof

Deze 1 troy ounce zilveren munt Lunar 2022 proof heeft een gewicht van 31,103 gram puur zilver (99,99%). In 2022 heeft de Perth Mint de Lunar serie gepresenteerd, de serie is gebaseerd op het Chinese dierenriem die weer bestaat uit 12 dieren. Het jaar 2022 is het Jaar van de Tijger en om die reden heeft de Lunar munt uit 2022 het thema: Tijger. De tijger staat voor energie, onverschrokkenheid en leiderscapaciteiten. Volgens het Chinese dierenriem zijn dit karaktereigenschappen van mensen die in het jaar van de tijger zijn geboren. 
 
De zilveren Lunar Munten zijn geslagen in verschillende gewichten en kwaliteitssoorten. Deze Lunar Tijger Proof munt is geslagen in 1 troy ounce (31,103 gram) puur zilver (99,99%) en heeft kwaliteit proof. Dit is de hoogst haalbare kwaliteit voor munten. Deze munten worden één voor één geslagen en op deze munten zijn verschillende technieken toegepast die de kwaliteit en het design van de munt verbeteren. De munt bevat spiegelachtige oppervlakken en vlijmscherpe details. 

Ontwerp Lunar tijger munt


Voorzijde

Op de voorzijde van de munt ziet u een verfijnde afbeelding van een moeder tijger en welp. Ze zijn samen op een rotsachtig terrein en worden omringt door bamboe en varens. Aan de bovenzijde ziet u het Chinese karakter voor de tijger, dit sluit erg goed aan bij het Chinese dierenriem. Dankzij prachtige details komen de tijgers op indrukwekkende wijze naar voren. De moeder tijger heeft een krachtige uitstraling en wijst het welp de weg. Rondom ziet u de inscripties TIGER - de naam van de munt, 2022 - het jaar van uitgifte en - het muntteken van het munthuis.


Achterzijde

Op de achterzijde van de munt ziet u de beeltenis van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II, ontworpen door Jody Clark. Rondom ziet u de inscripties JC - de initialen van Jody Clark, ELIZABETH II - de naam van de koningin, AUSTRALIA - het land van herkomst, 1 POUND - de nominale waarde van de munt en 1oz 999 Ag - het gewicht en de zuiverheid van de zilveren munt.

Geschenkverpakking

De 1 troy ounce munt wordt geleverd in een doorzichtig display met op het doosje een tijger afgebeeld. Daarbij ontvangt u ook het genummerde certificaat van echtheid van de munt.


Uitgelicht

  • 1 troy ounce (31,1 gram) puur zilver (99,99%)
  • Populair bij beleggers en verzamelaars
  • Geleverd met certificaat van echtheid

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.