• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilveren munt Kookaburra 2023

35,35 Per stuk 1,14 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
130 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 3 weken
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf woensdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

De 1 troy ounce zilveren Kookaburra 2023 is geslagen in 99,99% puur zilver. De munt wordt uitgegeven door The Perth Mint e... De 1 troy ounce zilveren Kookaburra 2023 is geslagen in 99,99% puur zilver. De munt wordt uitgegeven door The Perth Mint en is onderdeel van de beroemde Kookaburra serie.
Lees meer

Vergelijkbare producten

Specificaties

Verkoopprijs
€ 35,35
Prijs per gram
€ 1,14
Productsoort
Munt
Munt
1 troy ounce
Gehalte
99,99%
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
Perth Mint

Informatie

Kookaburra 2023 zilveren munt van 1 troy ounce

De zilveren Kookaburra 2023 is de vierendertigste editie van de bekende Kookaburra serie van The Perth Mint. Deze 1 troy ounce zilveren munt is geslagen in 99,99% puur zilver en heeft een jaarlijks wisselend design.
 
Op de munt is een speciaal beveiligingsteken toegevoegd in de vorm van een kleine micro-gelaserde letter die alleen maar zichtbaar is onder een vergrootglas. Hierdoor is de munt lastiger te vervalsen.

Ontwerp zilveren Kookaburra 2023


Voorzijde

Op de voorzijde van de munt zijn twee prachtig kookaburra’s zittend op een tak afgebeeld met om hun heen te inheemse Australische plant ‘waratah’. Beide ijsvogels zijn op een bijzondere en gedetailleerde manier weergegeven. Om hun heen is het woord “KOOKABURRA”, de “P” van The Perth Mint, het jaar van uitgifte “2023” en het zilvergehalte te vinden “1 oz 9999 SILVER”.


Achterzijde

Op de achterzijde van de munt is een beeltenis van de overleden koningin Elizabeth II afgebeeld. Het prachtige ontwerp van Jody Clark zit vol details, zoals de kraaienpootjes rond haar ogen en de stenen op haar kroon. Langs de rand van de munt zijn de naam van de vorstin ‘ELIZABETH II”, het land van uitgifte “AUSTALIA” en de nominale waarde “1 DOLLARS’ te vinden.

Oplage voor 2023

De zilveren Kookaburra 2023 heeft een onbeperkte oplage gedurende het jaar 2023. Aan het einde van het jaar wordt de productie gestopt en de definitieve oplage van de munt bepaald. Het aantal munten dat wordt geslagen is dus afhankelijk van de vraag en de hoeveelheid munten die worden verkocht.


Uitgelicht

  • Zilveren munt geslagen in 1 troy ounce puur zilver (99,99%)
  • Voorzijde van de munt heeft een jaarlijks wisselend design
  • Inclusief speciaal veiligheidskenmerk tegen vervalsing


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.