• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 Troy ounce zilveren munt Kookaburra 2020

40,25 Per stuk 1,29 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Niet op voorraad Nabestellen niet mogelijk

De zilveren 1 troy ounce Kookaburra munt is geslagen in 2020 door de Perth Mint uit Australië. De munt is geslagen in 99,99%... De zilveren 1 troy ounce Kookaburra munt is geslagen in 2020 door de Perth Mint uit Australië. De munt is geslagen in 99,99% puur zilver en weegt 31,1 gram. Deze munt is speciaal omdat het 30-jarig jubileum van de Kookaburra munt centraal staat. Door het jaarlijks wisselend ontwerp van deze munt is het een geliefd verzamelobject bij muntverzamelaars.
Lees meer

Vergelijkbare producten

Specificaties

Verkoopprijs
€ 40,25
Prijs per gram
€ 1,29
Productsoort
Munt
Nettogewicht
1 troy ounce (31,103 gram)
Gehalte
99,99%
Conditie
Nieuw
Jaar van uitgave
2020
Munthuis
Perth Mint

Informatie

1 troy ounce zilveren munt Kookaburra 2020

De zilveren 1 troy ounce Kookaburra munt is geslagen in 2020 door de Perth Mint uit Australië. De munt is geslagen in 99,99% puur zilver en weegt 31,1 gram. Deze munt is speciaal omdat het 30-jarig jubileum van de Kookaburra munt centraal staat. Door het jaarlijks wisselend ontwerp van deze munt is het een geliefd verzamelobject bij muntverzamelaars.

Ontwerp 1 Troy ounce zilveren munt Kookaburra 2020

Op de voorzijde van de munt is een Kookaburra afgebeeld. Dit is de grootste soort ijsvogel ter wereld en komt oorspronkelijk uit Australië. De vogel staat tevens symbool voor de Australische outback. De lokroep van Kookaburra is een van de meeste kenmerkende in het vogelrijk en klinkt als menselijk gelach.
 
Zilveren munten met een afbeelding van de Kookaburra worden al sinds 1990 uitgeven door de Perth Mint. Op de uitgave van 2020 is de Kookaburra te zien op een dak met daarachter een opkomende zon. In de rand van de munt staat ‘30th ANNIVERSARY’ weergegeven, bovenaan de munt staat ‘AUSTRALIAN KOOKABURRA' en in een kleiner lettertype aan de zijkant ‘1 oz 9999 silver’.
 
Ook op de achterzijde is duidelijk aandacht besteed aan het 30-jarig jubileum. Hier is namelijk het design van de 1990 Kookaburra gebruikt en Queen Elizabeth II is daarboven in het klein afgebeeld. Ook de jaartallen 1990 en 2020 staan prominent vermeld. In de rand van de munt staat de nominale waarde van 1 Australische Dollar afgebeeld en ook de tekst ‘ELIZABETH II - AUSTRALIA’.


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.