• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilveren munt James Bond 2023 proof

54,00 Per stuk 1,74 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Niet op voorraad Nabestellen niet mogelijk

Deze 1 troy ounce (31,103 gram) zilveren (99,99%) munt is de nieuwste uitgave van de Legacy Series. De munt laat een afbee... Deze 1 troy ounce (31,103 gram) zilveren (99,99%) munt is de nieuwste uitgave van de Legacy Series. De munt laat een afbeelding zien van Timothy Dalton, een Britse acteur die de rol van James Bond heeft gespeeld in twee Bond films. De munt heeft een gekleurd design, proof kwaliteit en komt in de presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid. De wereldwijde oplage is beperkt tot slechts 5.000 stuks.
Lees meer

Specificaties

The Perth Mint Australia
Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
Perth Mint
Certificaat van echtheid
Ja

Informatie

1 troy ounce zilveren James Bond Legacy Series 2023 munt

Deze 1 troy ounce zilveren James Bond munt is de laatste uitgave van de Legacy Series. Deze munt is uitgebracht ter ere van James Bond 007, de wereldbekende fictieve Britse geheim agent. De munt geeft de beeltenis weer van Timothy Dalton, de acteur uit Wales wie in twee Bond films de hoofdrol van James Bond op zich nam. Hij was de vierde acteur die het personage speelde na Sean Connery, George Lazenby en Roger Moore. Hij wordt herinnerd vanwege de serieuze en intense interpretatie van het fictieve personage. 
 
Timothy zette zich persoonlijk in om de Bond-films te maken in de geest van de boeken van Ian Fleming. Hij las de boeken en portretteerde Bond als de persoon die Fleming zich had voorgesteld. Uiteindelijk speelde Timothy in de Bond-films: The Living Dayling (1987) en License to Kill (1989). 
 
De munt heeft een diameter van 40,9 mm, een nominale waarde van 1 dollar, een gekleurd ontwerp en een proof kwaliteit. Dit is de hoogst haalbare kwaliteit voor munten. Proefmunten worden één voor één geslagen, verpakt in capsules en alleen met handschoenen aangeraakt. Proefmunten zijn extreem kwetsbaar. Daarom mogen ze alleen met handschoenen aan de randen worden gehanteerd en moeten ze met de grootste zorg worden gehanteerd. De munt wordt geleverd in een presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid. De oplage is beperkt tot slechts 5.000 stuks wereldwijd.

Ontwerp van de zilveren James Bond Legacy Series 2023 munt

Op de voorzijde van deze munt ziet u Timothy Dalton afgebeeld. Hij wordt afgebeeld in actie samen de inscripties The Living Daylights en Licence to Kill - the twee Bond films waarin hij heeft gespeeld. James Bond is een fictieve geheim agent (bekend als geheim agent 007) die werkt voor MI-6, de Britse inlichtingendienst. Onderin ziet u de inscriptie 007 - het nummer dat James Bond kreeg als geheime agent.
 
De achterzijde toont de beeltenis van Queen Elizabeth II, ontworpen door Ian-Rank Broadley. Onder de beeltenis van Queen Elizabeth II ziet u de inscripties IRB - de initialen van de muntontwerper en 1952 - 2022 - de jaren van haar regime. Rondom ziet u de sierlijke inscripties QUEEN ELIZABETH II - de naam van de koningin, 1 DOLLAR - de nominale waarde van de munt, TUVALU - het land van uitgifte, 2023 - het jaar van uitgifte en 1oz 999 Ag - het gewicht, de zuiverheid en metaalsoort. 


Uitgelicht

  • 1 troy ounce (31,103 gram) puur zilver (99,99%)
  • Legacy Series - James Bond munt
  • Proof kwaliteit en een wereldwijde oplage van 5.000 stuks
  • Geleverd in presentatiedoos met certificaat van echtheid

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.