• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilveren munt Goden van Olympus Artemis

45,50 Per stuk 1,46 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
39 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf vrijdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf maandag

De 1 troy ounce (31,103 gram) zilveren Gods of Olympus Artemis munt is in 2023 geslagen door The Perth Mint. Het is de nie... De 1 troy ounce (31,103 gram) zilveren Gods of Olympus Artemis munt is in 2023 geslagen door The Perth Mint. Het is de nieuwste uitgave van de Gods of Olympus serie. De munt heeft een gelimiteerde oplage van 13.500 stuks wereldwijd.
Lees meer

Specificaties

The Perth Mint Australia
Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
Perth Mint

Informatie

1 troy ounce zilveren Gods of Olympus - Artemis munt

De munten uit de Gods of Olympus-serie zijn geslagen door The Perth Mint. De serie werd voor het eerst uitgebracht in 2014 en was vrijwel meteen uitverkocht. In 2020 werd de serie opnieuw uitgegeven en deze keer was er naast de munten met een antieke afwerking ook een beleggingsversie beschikbaar.
 
De 1 troy ounce zilveren Gods of Olympus Artemis beleggingsmunt is de achtste uitgave van de van de serie. De munt bevat 31,103 gram aan 99,99% puur zilver en heeft een diameter van 40,9 mm.
 
In het land van herkomst – Tuvalu – is de munt een legitiem betaalmiddel. De munt heeft hier een nominale waarde van 1 dollar. De voorzijde van de munt is ontworpen door Jennifer McKenna en de achterzijde door Ian Rank-Broadley.

Ontwerp van de zilveren Artemis munt 2023


Voorzijde

De voorzijde toont op de voorgrond de Griekse godin Artemis met een pijl en boog en vergezeld met een hert. De achtergrond toont een bos samen met het muntteken P – van The Perth Mint en de initialen JM – van de ontwerper Jennifer McKenna.


Achterzijde

De achterzijde toont de beeltenis van koningin Elizabeth II samen met de data van haar regime en de initialen van de muntontwerper. Rondom ziet u de inscripties QUEEN ELIZABETH II – de naam van de koningin, 1 DOLLAR – de nominale waarde van de munt, TUVALU – het land van uitgifte, 2023 – het jaar van uitgifte, 1oz 9999 Ag – het gewicht, de zuiverheid en metaalsoort.

Maak uw serie compleet

Naast de beleggingsversie van de zilveren Artemis munt, hebben we ook de munt met antieke afwerking in ons assortiment. Daarnaast hebben we naast de 1 troy ounce variant ook een 5 troy ounce variant in ons assortiment. Zowel met een antieke afwerking als de bullionversie. 


Uitgelicht

  • Nieuwste uitgave van de God of Olympus serie
  • 1 troy ounce (31,103 gram) aan 99,99% puur zilver
  • Gelimiteerde oplage van 13.500 stuks wereldwijd

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.