• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilveren munt Chinese Myths and Legends - Phoenix 2023 antieke afwerking

86,45 Per stuk 2,78 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
11 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

De 1 troy ounce zilveren Phoenix munt is geslagen door The Perth Mint in 2023 en heeft een antieke afwerking. De munt beva... De 1 troy ounce zilveren Phoenix munt is geslagen door The Perth Mint in 2023 en heeft een antieke afwerking. De munt bevat 31,103 gram aan 99,99% zilver en heeft een gelimiteerde oplage van 1.000 stuks.
Lees meer

Specificaties

The Perth Mint Australia
Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
Perth Mint

Informatie

1 troy ounce zilveren Phoenix munt 2023 antieke afwerking

De 1 troy ounce zilveren Phoenix munt is een prachtig stukje zilverwerk. De munt is geslagen in 99,99% puur zilver en heeft een antieke afwerking. De munt toont een feniks, een mythisch symbool voor geluk, harmonie en welvaart. De feniks is een combinatie van verschillende vogels – de kop van een fazant, het lichaam van een mandarijneend, de staart van een pauw, de snavel van een papegaai en de vleugels van een zwaluw.
 
De munt is de nieuwste uitgave van de Myths and Legends serie en bevat 31,103 gram aan 99,99% puur zilver. Deze 1 troy ounce zilveren Phoenix munt heeft een gekartelde rand en een diameter van 40,9 mm. Ook vertegenwoordigt de munt een nominale waarde van 1 dollar in het land van herkomst – Australië. De wereldwijde oplage van de munt is beperkt tot 1.000 stuks.
 
De munt is een must-have voor verzamelaars van mythische munten en is een waardevol bezit voor vele jaren.

Ontwerp van de zilveren Phoenix munt

De feniks is afgebeeld in volle vlucht, met uitgestrekte vleugels en een lange staart. De vogel heeft een gouden lichaam met rode en blauwe accenten. De kop is omgeven door een stralenkrans, die symbool staat voor geluk en welvaart. De inscripties P en LB staan ​​onder aan de munt. De P staat voor het muntteken van The Perth Mint, een Australische munt die bekend staat om zijn hoogwaardige munten. De LB staan ​​voor de initialen van de muntontwerper Lucas Bowers. Bowers is een gevestigde muntontwerper die bekend staat om zijn realistische en gedetailleerde ontwerpen.
 
De achterzijde van de munt toont de beeltenis van koningin Elizabeth II. De koningin is afgebeeld met een stralende kroon op haar hoofd en een mantel om haar schouders. De inscripties rondom de beeltenis geven de naam van de koningin, het jaar van uitgifte, de nominale waarde en het gewicht en de zuiverheid van de munt aan. Ook staan ​​de initialen van de ontwerper Jody Clark, die ook de beeltenis van koningin Elizabeth II ontwierp voor de Commonwealth-munten. Jody Clark is een Britse muntontwerper die bekend staat om zijn realistische en gedetailleerde ontwerpen. Hij is de ontwerper van de huidige beeltenis van koningin Elizabeth II op de Commonwealth-munten.


Uitgelicht

  • 1 troy ounce (31,103 gram) aan 99,99% puur zilver
  • Nieuwste uitgave van de Myths & Legends serie
  • Gelimiteerde oplage van 1.000 stuks wereldwijd

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.