• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Bijna uitverkocht

1 troy ounce zilveren munt Big Five leeuw 2022

50,00 Per stuk 1,61 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
4 op voorraad Nabestellen niet mogelijk
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf woensdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

Deze unieke munt uit de Zuid-Afrikaanse Big Five II serie toont één van de big five dieren. Op deze munt zie... Deze unieke munt uit de Zuid-Afrikaanse Big Five II serie toont één van de big five dieren. Op deze munt ziet u de leeuw, één van de vijf dieren. De munt bevat 31,103 gram aan 99,9% puur zilver. 
Lees meer

Specificaties

Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgave
2022

Informatie

1 troy ounce zilveren munt big five leeuw 2022

Met de release van de Big Five II Series zet de South African Mint het succesverhaal van een felbegeerde klassieker voort. Nogmaals, de serie bevat in totaal vijf munten, allemaal gewijd aan de indrukwekkende natuur van Zuid-Afrika. De dieren die bekend staan ​​als de "Big Five" - ​​Olifant - Leeuw - Buffel - Neushoorn - Luipaard - worden beschouwd als emblemen en ambassadeurs van dit cultureel rijke land en vertegenwoordigen de Afrikaanse fauna.
 
De Afrikaanse leeuw (Panthera leo) is het grootste en belangrijkste landroofdier in Afrika. Door zijn enorme kracht en gracieuze voorkomen wordt de leeuw algemeen beschouwd als de "koning der dieren" - een term die zijn oorsprong vindt in oude sprookjes en fabels. Sindsdien is het katachtige roofdier een symbool van macht en dominantie en heeft het tot op de dag van vandaag talloze wapenschilden en vlaggen versierd.

Ontwerp Big Five Lion munt


Voorzijde

Op de voorkant van de munt staat een indrukwekkende afbeelding van een kop van een leeuw. Daaronder staat het land van herkomst (Zuid-Afrika) en de serie en jaar van uitgifte Big Five 2022.


Achterzijde

De achterkant toont twee leeuwenkoppen met in het midden het gewicht, nominale waarde en zilvergehalte van de munt.

Verpakking

De Big Five II Lion 1 Troy ounce zilveren proof munt is gelimiteerd tot 1500 stuks wereldwijd en wordt geleverd in een geïllustreerde blisterkaart van de Zuid-Afrikaanse Munt.


Uitgelicht

  • Gelimteerde oplage van 1.500 stuks wereldwijd
  • Geleverd met certificaat van echtheid