• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilveren Morgan Le Fay proof munt 2023

139,00 Per stuk 4,47 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Niet op voorraad Nabestellen niet mogelijk

Deze 1 troy ounce zilveren Morgan Le Fay proof munt uit 2023 bevat 31,103 gram 99,9% puur zilver, heeft kwaliteit proof en... Deze 1 troy ounce zilveren Morgan Le Fay proof munt uit 2023 bevat 31,103 gram 99,9% puur zilver, heeft kwaliteit proof en is de derde en laatste uitgifte van de tweede serie Myths & Legends. De munt wordt geleverd in een presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid. De wereldwijde oplage is beperkt tot 2500 stuks.
Lees meer

Specificaties

The Royal Mint
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
Royal Mint
Certificaat van echtheid
Ja

Informatie

1 troy ounce zilveren Morgan Le Fay proof munt 2023

 Morgan Le Fay is een complexe en fascinerende figuur uit de Arthur-legende. Ze is de dochter van Igraine en Gorlois, en de halfzus van koning Arthur. Ze wordt soms voorgesteld als een kwade heks, maar heeft ook een goede kant. Aanvankelijk werd in de oudste volksverhalen die kant belicht, als genezeres, redster en beschermster van de rechtvaardige koning Arthur. Toch werd zij in bijna alle verhalen als vijand van Arthur geschetst. Sommige verhalen zeggen dat Morgana een leerling was van Merlin, die haar leerde magie te gebruiken op een goede manier.
 
In de munt van 2023 wordt Morgana afgebeeld als een mooie en machtige vrouw. Ze is gekroond en draagt een mantel, wat suggereert dat ze een belangrijke rol speelt in de Arthur-legende. De staf in haar hand is een symbool van haar macht en kennis.
 
Deze munt is een prachtig stukje kunst en een waardevolle aanwinst voor elke verzameling.

Ontwerp van de zilveren Morgan Le Fay proof munt


Voorzijde

Deze munt is een prachtig voorbeeld van Britse muntslagkunst. De voorzijde toont een afbeelding van Morgan Le Fay, een machtige fee en tovenares uit de Arthur-legende. Ze is afgebeeld als een mooie jonge vrouw met lang, golvend haar. Ze draagt een kroon en een mantel en houdt een staf in haar hand. 


Achterzijde

De achterzijde van de munt toont de beeltenis van koning Charles III van het Verenigd Koninkrijk. De munt is geslagen in 99,9% puur zilver en heeft een nominale waarde van 2 pond.

Myths & Legends

The Silver Mountain biedt diverse munten aan van de Myths & Legends serie, in zowel goud als zilver. Deze serie is geslagen door The Royal Mint, de officiële munterij van het Verenigd Koninkrijk.
 
De serie bestaat uit zes munten, elk met een ontwerp gebaseerd op een mythisch figuur of object. De eerste munt in de serie, een 1 troy ounce gouden munt, werd uitgegeven in 2022 en toont het gezicht van koning Arthur. De tweede munt, een 1 troy ounce zilveren munt, werd uitgegeven in 2023 en toont de tovenaar Merlin. De derde en laatste munt, een 1 troy ounce zilveren munt, werd uitgegeven in 2024 en toont de tovenares Morgan Le Fay.
 
De munten in de Myths & Legends serie zijn geslagen in hoogwaardig goud en zilver en hebben een prachtige afwerking. De munten zijn ook beperkt tot een oplage van 2500 stuks, wat ze nog zeldzamer en waardevoller maakt.


Uitgelicht

  • 1 troy ounce (31,103 gram) 99,9% zilveren munt in proof kwaliteit
  • Derde en laatste uitgifte van de tweede serie Myths & Legends
  • Geleverd in presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid
  • Wereldwijde oplage van 2500 stuks

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.