• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilver Koala munt 2015

33,95 Per stuk 1,09 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
10 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

Deze 1 troy ounce (31,1 gram) zilveren Koala munt is in 2015 geslagen door de Perth Mint uit Australië. De zilveren K... Deze 1 troy ounce (31,1 gram) zilveren Koala munt is in 2015 geslagen door de Perth Mint uit Australië. De zilveren Koala munt – geslagen in 99,9% puur zilver – is onderdeel van de jaarlijks terugkerende Koala serie van het munthuis.
Lees meer

Vergelijkbare producten

Specificaties

Verkoopprijs
€ 33,95
Prijs per gram
€ 1,09
Productsoort
Munt
Munt
1 troy ounce
Gehalte
99,9%
Conditie
Zo goed als nieuw
Jaar van uitgave
2012
Munthuis
Perth Mint

Informatie

1 troy ounce zilveren Koala munt 2015

In 2007 begon de Perth Mint met het uitbrengen van de Koala-serie. Ieder jaar brengt het Australische munthuis een nieuwe editie uit van de serie, met jaarlijks een vernieuwd ontwerp van een van de meest populaire dieren van Australië: de Koala.
 
Op de voorzijde van de munt staat de prachtige beeltenis van een koala. Elk jaar selecteert de Perth Mint een nieuwe afbeelding om de munt te sieren. Dit draagt bij aan de verzamelbaarheid van de munt in de ogen van zowel investeerders als verzamelaars. Op de achterzijde ziet u de beeltenis van koningin Elizabeth II – ontworpen door kunstenaar Ian Rank-Broadley.
 
De munt heeft een nominale waarde van $1 (AUD). De munten worden op bestellingen geslagen door het munthuis, maar meestal met een lage oplage van minder van 500.000 munten per release. De serie uit 2015 heeft een wereldwijde oplage van 450.899 stuks.

Ontwerp zilveren Koala munt 2015


Voorzijde

Op de voorzijde van deze zilveren munt ziet u het bekende Koala-ontwerp. Op deze editie ziet u een koala klauterend in een boom die om zich heen kijkt, op de achtergrond is het Australische landschap te zien. Rondom ziet u de inscripties AUSTRALIAN KOALA – de naam van de serie en 2015 1oz 999 SILVER – het jaar van uitgifte, gewicht en de zuiverheid van de munt.


Achterzijde

Op de achterzijde ziet u de beeltenis van koningin Elizabeth II, ontworpen door Ian Rank-Broadley. Rondom ziet u de inscripties ELIZABETH II – de naam van de koningin, AUSTRALIA – het land van uitgifte, 1 DOLLAR – de nominale waarde van de munt en IBR ­– de initialen van ontwerpen Ian Rank-Broadley.

Veiligheidskenmerk

De zilveren Koala munten zijn voorzien van een speciaal beveiligsteken toegevoegd in de vorm van een micro-gelaserde letter die alleen zichtbaar is onder een vergrootglas. Dit om het vervalsen van de munt lastiger te maken.


Uitgelicht

  • 1 troy ounce (31,1 gram) zilveren munt (99,9%)
  • Uit de bekende Koala serie
  • Wereldwijde oplage van 450.899 stuks


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.