• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • 1 troy ounce platina munt Kangaroo 2024 voorkant
  • 1 troy ounce platina munt Kangaroo 2024 achterkant
  • 1 troy ounce platina munt Kangaroo 2024 perspectief 1
  • 1 troy ounce platina munt Kangaroo 2024 perspectief 2

1 troy ounce platina munt Kangaroo 2024

1.141,00 Per stuk 36,68 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het nettogewicht van de munt.

Minder Meer
Levertijd: 3 - 4 weken

De 1 troy ounce platina munt Kangaroo 2024 is onderdeel van de wereldberoemde Kangaroo serie van The Perth Mint. Deze plat... De 1 troy ounce platina munt Kangaroo 2024 is onderdeel van de wereldberoemde Kangaroo serie van The Perth Mint. Deze platina is geslagen in het hoge platina gehalte van 99,95% puur platina. 
Lees meer

Specificaties

The Perth Mint Australia
Verkoopprijs
€ 1.141,00
Prijs per gram
€ 36,68
Nettogewicht
1 troy ounce (31,103 gram)
Gehalte
99,95%
Brutogewicht
31,12 gram
Conditie
Brilliantly Uncirculated
Jaar van uitgave
2024
Munthuis
Perth Mint

Informatie

Platina Kangaroo munt 2024

Na het succes van de gouden en zilveren Kangaroo munten geeft The Perth Mint sinds 2018 ook een platina Kangaroo munt uit. Deze platina munt heeft hetzelfde ontwerp als de zilveren variant en is geslagen in 99,95% puur platina.
 
Deze platina munten Kangaroo zijn voorzien van een speciaal veiligheidsembleem in de vorm van een kleine micro-gelaserde letter die alleen maar zichtbaar is onder een vergrootglas. Deze micro-gelaserde letter is niet zomaar na te maken en zorgt ervoor dat vervalsingen gemakkelijker te herkennen zijn.  
 
De platina munt Kangaroo 2024 wordt geleverd in een luchtdichte capsule om de munt te beschermen tegen eventuele beschadigingen. Per 20 stuks worden ze geleverd in een gesealde tube. 

Ontwerp platina Kangaroo munt

Op de voorkant van de munt wordt ieder jaar een  vergelijkbaar ontwerp gebruikt als bij de originele gouden munt uit 1990, ook wel de gouden Nugget genoemd. Een grote springende kangoeroe in het midden van zonnestralen. Op de rand zijn de woorden "AUSTRALIAN KANGAROO", de “P” van The Perth Mint, het jaar van uitgifte en het platina gehalte “1 oz 9999 PLATINUM” te vinden.

Op de achterkant van de platina Kangaroo munt is een beeltenis van koning Charles III te vinden. Deze beeltenis is ontworpen door Dan Thorne. Op deze zijde van de munt wordt ook het land van uitgifte “AUSTRALIA" en de nominale waarde “100 DOLLARS" duidelijk weergegeven.

Jaarlijkse oplage platina Kangaroo munten

De 1 troy ounce platina munt heeft gedurende het jaar een ongelimiteerde oplage. Aan het einde van elk jaar wordt de productie gestopt en de definitieve oplage bepaald. Hierdoor is het vooraf nooit bekend hoeveel Kangaroo platina munten van elk jaar in omloop zullen komen.


Uitgelicht

  • Wereldberoemde 1 troy ounce platina munt uit The Perth Mint
  • Geslagen in 99,95% puur platina
  • Voorzien van een veiligheidsembleem tegen vervalsingen


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.