• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce gouden munt Lion and Eagle 2024

2.318,00 Per stuk 74,53 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Nooit meer leverbaar Nabestellen niet mogelijk

Een unieke samenwerking tussen The Royal Mint en de United States Mint: de 1 troy ounce gouden British Lion and American E... Een unieke samenwerking tussen The Royal Mint en de United States Mint: de 1 troy ounce gouden British Lion and American Eagle munt uit 2024. Naast de gouden variant, hebben wij ook de zilveren variant in ons assortiment.
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 2.318,00
Prijs per gram
€ 74,53
Productsoort
Munt
Munt
1 troy ounce

Informatie

1 troy ounce gouden British Lion and American Eagle munt 2024

Maak kennis met de gouden British Lion and American Eagle munt, een prestigieuze samenwerking tussen The Royal Mint en de United States Mint. De munt is geslagen in 2024 en bevat 1 troy ounce aan 99,99% puur goud. Het opmerkelijke ontwerp symboliseert de band tussen het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, waarbij de iconische symbolen van beide naties samensmelten tot één tijdloos stuk. 
Deze gouden British Lion and American Eagle munt is met ongeëvenaarde precisie en aandacht voor detail ontworpen. Het ontwerp toont de majestueuze leeuw, een symbool van kracht en soevereiniteit, naast de iconische Amerikaanse Eagle (zeearend), een representatie van vrijheid en veerkracht. De munt is ontworpen in samenwerking met John M. Mercanti, hoofdgraveur bij de United States Mint van 2006 tot 2010. 
 
Iedere munt is geslagen in 99,99% puur goud en beschikt over een nominale waarde van £100. De munt heeft een diameter van 32,69 mm en wordt geleverd in een muntcapsule.

Ontwerp van de gouden British Lion and American Eagle munt uit 2024

De voorzijde toont het unieke ontwerp van de Britse leeuw en de Amerikaanse adelaar. Rondom het ontwerp staan de inscripties THE LION AND THE EAGLE - de naam van de munt en 2024 - het jaar van uitgifte. Rondom de rand van de munt staan de inscripties 999.9 1OZ FINE GOLD - de zuiverheid, gewicht en metaalsoort.
 
Op de achterzijde staat het portret van koning Charles III. Rondom staan de inscripties 100 POUNDS - de nominale waarde van deze gouden munt, CHARLES III - de naam van de koning die tevens te zien is op de munt en D. G. REX F. D. - de Latijnse afkorting voor "in Gods gratie, koning".


Uitgelicht

  • Unieke samenwerking tussen The Royal Mint en de United States Mint
  • Opmerkelijk ontwerp dat de band tussen het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten symboliseert
  • Bevat 31,103 gram aan 99,99% puur goud


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.