• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Nieuw

1 troy ounce gouden Maple Leaf munt 2023

2.251,00 Per stuk 72,37 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
12 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 1 juli

Deze gouden Maple Leaf munt komt uit het jaar 2023 en bevat 99,99% puur goud. De 2023 variant is de laatste versie met een... Deze gouden Maple Leaf munt komt uit het jaar 2023 en bevat 99,99% puur goud. De 2023 variant is de laatste versie met een beeltenis van Queen Elizabeth II op de munt. 
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 2.251,00
Prijs per gram
€ 72,37
Nettogewicht
1 troy ounce (31,103 gram)
Gehalte
99,99%
Brutogewicht
31,11 gram
Conditie
Zo goed als nieuw
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
Royal Canadian Mint

Informatie

Gouden Maple Leaf 2023

De gouden Maple Leaf 2023 is de meest populaire gouden munt ter wereld en de officiële bullion munt uit Canada. Alle gouden Maple Leaf munten zijn voorzien van geavanceerde veiligheidskenmerken en wereldwijd goed verhandelbaar.
 
Jaargang 2023 is de laatste editie van de gouden Maple Leaf munten, waarop het portret van Queen Elizabeth II staat afgebeeld. Dit portret van Queen Elizabeth uit 2003 is gemaakt door Susanne Blunt als vierde generatie beeltenis, waarbij de kroon ontbreekt. Op de achterzijde van de munt staat 1952-2022 ter nagedachtenis aan de 70 jaar durende regeringsperiode van Queen Elizabeth II.

Ontwerp gouden Maple Leaf munt uit 2023


Voorzijde

Op de voorzijde van de gouden Maple Leaf is het esdoornblad, het nationale symbool van Canada, afgebeeld. Boven de Maple Leaf staat CANADA, het land van herkomst. Het gehalte (9999), 99,99% puur goud, ziet u aan zowel de linker- als de rechterzijde van de Maple Leaf. Onderaan staat de tekst FINE GOLD – 1 OZ OR PUR.


Achterzijde

Op de achterzijde is het portret van Queen Elizabeth II afgebeeld. U ziet onder het portret de nominale waarde van 50 Canadese Dollars staan en het jaar van uitgifte 2023. Aan de linkerzijde van deze bijzondere editie staat 1952-2022. Dit is de laatste editie met de beeltenis van Queen Elizabeth II.

Veiligheidskenmerken van de gouden Maple Leaf

De Royal Canadian Mint heeft meerdere beschermende elementen geïntegreerd in haar 1 troy ounce gouden Maple Leaf munten. Deze elementen bemoeilijken de volledige reproductie van de munten en maken het ook eenvoudiger om vervalsingen te identificeren door het ontbreken van deze beschermende kenmerken. 
 
De kenmerken zijn te vinden op zowel de voor- als achterkant van de munt:
  • Geavanceerde micro-gegraveerde beveiligingsmarkeringen, subtiel voor het blote oog, zijn direct opgenomen in het muntontwerp.
  • Radiale lijnen van verschillende breedtes en dieptes verrijken niet alleen het ontwerp met een extra laag van complexiteit en esthetiek, maar zijn tevens extreem moeilijk na te maken.


Uitgelicht

  • Gouden munt van 1 troy ounce puur goud
  • Afgewerkt met de speciale memorial beeltenis van Queen Elizabeth
  • Afkomstig van Royal Canadian Mint


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

Logo Royal Canadian Mint

Royal Canadian Mint

The Royal Canadian Mint produceert alle munten voor het betaalverkeer in Canada. Maar daar houdt het niet op: er worden zilveren, gouden en platina munten gemaakt voor beleggers en verzamelaars – en ook levert Royal Canadian Mint munten aan andere landen.