• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

 • 1/4 troy ounce zilveren munt Britannia 2024 voorkant
 • 1/4 troy ounce zilveren munt Britannia 2024 achterkant
 • 1/4 troy ounce zilveren munt Britannia 2024 perspectief 1
 • 1/4 troy ounce zilveren munt Britannia 2024 perspectief 2

1/4 troy ounce zilveren munt Britannia 2024

10,50 Per stuk 1,36 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het nettogewicht van de munt.

Minder Meer
794 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 1 - 2 weken
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf donderdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 22 juli

De ¼ troy ounce zilveren Britannia munten zijn geslagen door The Royal Mint en bevatten ieder 7,77 gram aan 99,9% p... De ¼ troy ounce zilveren Britannia munten zijn geslagen door The Royal Mint en bevatten ieder 7,77 gram aan 99,9% puur zilver. De ¼ troy ounce zilveren Britannia munten zijn een relatief goedkope manier om te investeren in kleine coupures zilver. De munten worden per 19 verkocht in een tube, een volle monsterbox bevat 380 munten oftewel 20 tubes.
Lees meer

Specificaties

The Royal Mint
Verkoopprijs
€ 10,50
Prijs per gram
€ 1,36
Nettogewicht
1/4 troy ounce (7,7 gram)
Gehalte
99,9%
Brutogewicht
7,71 gram
Jaar van uitgave
2024
Munthuis
Royal Mint

Informatie

1/4 troy ounce zilveren Britannia munt 2024

De 1/4 troy ounce zilveren Britannia munten zijn geslagen door The Royal Mint en bevatten ieder 7,77 gram aan 99,9% puur zilver.
 
In 1987 creëerde beeldhouwer Philip Nathan een iconische incarnatie van Britannia voor een nieuwe edelmetaalmunt van The Royal Mint. Het design is zowel gedurfd als mooi, gepresenteerd met specifiek gekozen symbolen die de natie vertegenwoordigen en weerspiegelen. Het ontwerp toont een schild voor bescherming, een olijftak voor vrede en een drietand om de zeevaart te vertegenwoordigen.
 
De 1/4 troy ounce zilveren Britannia munt heeft een nominale waarde van 50 cent in het land van herkomst. De munt heeft een diameter van 22 millimeter en wordt per 19 stuks verkocht in een tube. Een volle monsterbox bevat 380 munten, oftewel 20 tubes. 

Ontwerp van de 1/4 troy ounce zilveren Britannia munt

1/4 troy ounce zilveren munt Britannia 2024 voorkant


Voorzijde

Op de voorzijde is Lady Britannia afgebeeld. Rondom het ontwerp staan verschillende inscripties zoals 1/4oz – het gewicht van de munt, 999 – het gehalte van de munt, FINE SILVER – de edelmetaalsoort, BRITANNIA – de naam van de munt en 2024 – het jaar van uitgifte. Tevens bevat de voorzijde vier beveiligingsfuncties.

1/4 troy ounce zilveren munt Britannia 2024 achterkant


Achterzijde

De achterzijde toont de beeltenis van koning Charles III, ontworpen door Martin Jennings. Rondom staan de inscripties 50 PENCE – de nominale waarde van de munt, CHARLES III – de naam van de koning en D. G. REX F. D. – de Latijnse afkorting voor “in Gods gratie, koning”.

Beveiligingsfuncties op de Britannia munten

Op de Britannia munten zijn verschillende beveiligingsfuncties toegevoegd om het namaken van de munt nog lastiger te maken. De munt bevat de volgende beveiligingsfuncties:
 • Radiale lijnen op de achtergrond van het ontwerp
 • De microtekst die het ontwerp omrandt met de tekst “DECUS ET TUTAMEN”, wat zich vertaalt als “een ornament en een beveiliging”
 • De drietand die verandert in een hangslot als de kijker zijn perspectief op de munt verandert
 • Tinctuurlijnen binnen de strepen van de Union Jack


Uitgelicht

 • Bevat 1/4 troy ounce (7,77 gram) aan 99,9% puur zilver
 • Relatief goedkope manier om te investeren in kleine coupures zilver
 • Bevat vier veiligheidsfuncties om het namaken van de munt lastiger te maken
 • Per 19 stuks verkocht in een tube, - volle monsterbox bevat 380 munten


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.