• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1/4 troy ounce gouden munt Krugerrand 2024 Proof

800,00 Per stuk 103,90 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
24 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf woensdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

De 1/4 troy ounce gouden Krugerrand munt is in 2024 geslagen door de South African Mint en heeft een proof kwaliteit. De m... De 1/4 troy ounce gouden Krugerrand munt is in 2024 geslagen door de South African Mint en heeft een proof kwaliteit. De munt wordt geleverd in een presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid. De wereldwijde oplage is beperkt tot 2.000 stuks.
Lees meer

Specificaties

South African Mint
Gewicht
1/4 troy ounce
Jaar van uitgave
2024
Munthuis
South African Mint

Informatie

1/4 troy ounce gouden Krugerrand in proof kwaliteit

Deze 1/4 troy ounce gouden Krugerrand munt is in 2024 geslagen door de South African Mint. De munt heeft een proof kwaliteit, dit is de hoogst haalbare kwaliteit mogelijk voor munten.
 
Het nettogewicht goud van deze munt is exact 1/4 troy ounce oftewel 7,78 gram. Doordat de munt in een lager gehalte is geslagen, namelijk 22 karaat, is de kleur net even wat anders. Dit komt doordat er in de gouden munt koper is verwerkt om de munt steviger te maken. Hierdoor heeft de 1/4 troy ounce gouden Krugerrand een brutogewicht van 8,48 gram.
 
De 1/4 troy ounce gouden Krugerrand wordt geleverd in een presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid. De wereldwijde oplage is beperkt tot 2.000 stuks.

Ontwerp van de 1/4 troy ounce gouden proof Krugerrand 2024

De voorzijde toont een springbok, het nationale symbool van Zuid-Afrika. Rondom staan de inscripties ¼ KRUGERRAND – de naam van de munt, 2024 – het jaar van uitgifte, FYN GOUD ¼ OZ FINE GOLD – de zuiverheid en het gewicht van de munt.
 
De achterzijde toont het portret van Paul Kruger. De oud-president van Zuid-Afrika die van 1883 tot 1900 aan de macht was. Rondom staan de inscripties SUID-AFRIKA en SOUTH AFRICA – het land van herkomst.


Uitgelicht

  • Proof versie van de gouden Krugerrand
  • Bevat ¼ troy ounce - omgerekend 7,78 gram - aan puur goud
  • Geleverd in een presentatiedoos samen met certificaat van echtheid
  • Wereldwijde oplage van 2.000 stuks

South African Mint

South African Mint

De South African Mint is verantwoordelijk voor het slaan van alle munten van de Zuid-Afrikaanse rand namens de eigenaar: de South African Reserve Bank. Gelegen in Centurion, in de buurt van de hoofdstad van Zuid-Afrika Pretoria, produceert dit munthuis munten voor zowel binnenlandse als internationale markten.