• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1/2 troy ounce zilveren munt Lunar 2021 Proof

50,00 Per stuk 3,23 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
46 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 1 juli

De 1/2 troy ounce zilveren Lunar 2021 jaar van de os is de tweede uitgave van de populaire Lunar III serie. De munt is wee... De 1/2 troy ounce zilveren Lunar 2021 jaar van de os is de tweede uitgave van de populaire Lunar III serie. De munt is weegt 15,553 gram en is van puur zilver (99,99%).
Lees meer

Specificaties

The Perth Mint Australia
Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
1/2 troy ounce
Brutogewicht
15,50 gram
Jaar van uitgave
2021
Munthuis
Perth Mint

Informatie

1/2 troy ounce zilveren munt Lunar 2021 proof

De 1/2 troy ounce zilveren Lunar 2021 jaar van de os is de tweede uitgave van de populaire Lunar III serie. De munt is weegt 15,553 gram en is van puur zilver (99,99%). De munt is in Proof conditie geslagen door de Perth Mint uit Australië en heeft een oplage van 5.000 stuks.
 
In de Lunar serie staat de Chinese jaartelling centraal. Volgens deze jaartelling staat ieder jaar in het teken van een bepaald dier, dit volgt de Chinese dierenriem. Het jaar 2021 staat in het teken van de Os.

Ontwerp zilveren Lunar munt


Voorzijde

Op de voorzijde van de munt een os met een jong. Zowel de os als haar jong zijn tot in detail afgebeeld en komen goed naar voren op de munt. Naast de os is ook het Chinese teken voor os toegevoegd. 


Achterzijde

Op de achterzijde van deze munten staat koningin Elizabeth II afgebeeld en hier staat ook de nominale waarde, het land van uitgifte en het gehalte en gewicht van de munt weergegeven.

Zilveren Lunar munten serie

De muntenserie bestaat ieder jaar uit zilveren en gouden varianten in verschillende gewichten, waarbij de gouden Lunar munt een ander design kent. Na het succes van de Perth Mint hebben sommige andere munthuizen ook hun eigen Lunar serie geïntroduceerd.
 
Zo is er een zilveren Lunar munt van de Royal Mint uit Groot-Brittannië en heeft ook de Royal Austrian Mint een eigen variant van de Lunar munt geslagen. Deze munten zijn echter lang niet zo populair als die van de Perth Mint.


Uitgelicht

  • Oplage van 5.000 stuks
  • 15,553 gram puur zilver (99,99%)
  • Geleverd in een beschermende display en bijpassende verpakking

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.