• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1/2 troy ounce gouden munt Lunar 2023

1.237,00 Per stuk 79,81 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
14 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 2 - 3 weken
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf vrijdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf maandag

De 1/2 troy ounce gouden munt Lunar 2023 is geslagen in 999,99%‰ puur goud en wordt uitgegeven door The Perth Mint.... De 1/2 troy ounce gouden munt Lunar 2023 is geslagen in 999,99%‰ puur goud en wordt uitgegeven door The Perth Mint. De Lunar-munten uit 2023 beelden een konijn af ter ere van het Chinese jaar van het konijn. Deze prachtige gouden munt is onderdeel van The Lunar III serie.
Lees meer

Vergelijkbare producten

Specificaties

Verkoopprijs
€ 1.237,00
Prijs per gram
€ 79,81
Productsoort
Munt
Nettogewicht
1/2 troy ounce (15,5 gram)
Gehalte
99,99%
Conditie
Brilliantly Uncirculated
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
Perth Mint

Informatie

Gouden Lunar munt 2023 van 1/2 troy ounce

De 1/2 troy ounce gouden munt Lunar 2023 is een prachtige munt die een waardevolle aanwinst is voor iedere verzamelaar van gouden munten. De munt is geslagen in 99,99% puur goud en heeft een diameter van 20,6 mm. 
 

De Lunar III serie

De Perth Mint geeft momenteel haar derde Lunar serie uit. Na het succes van de eerste twee series werd Lunar III in 2020 gelanceerd. Elk jaar wordt er een nieuwe munt uitgebracht met een van de dieren uit de Chinese dierenriem. Het jaar van het konijn 2023 is de vierde munt in deze serie.

Ontwerp gouden Lunar 2023


Voorzijde

De voorzijde van elke gouden Lunar III 2023 munt heeft hetzelfde ontwerp. Het midden van de munt - ontworpen door Ing Ing Jong - toont een gedetailleerd konijn dat in verschillende soorten gras springt. Rondom het konijn zijn verwijzingen naar de Chinese dierenriemkalender toegevoegd, zoals de tekst “RABBIT 2023” en het Chinese teken voor konijn. De “P” van The Perth Mint is ook toegevoegd aan deze zijde van de munt.


Achterzijde

Op de achterkant van de gouden Lunar 1/2 troy ounce munt staat onder andere de beeltenis van koningin Elizabeth II afgebeeld. Op deze zijde zijn ook verschillende inscripties aangebracht, waaronder het gewicht van de munt “1/2 oz”, het goudgehalte “9999 Au”, de tekst “ELIZABETH II AUSTRALIA” en de nominale waarde “50 DOLLARS”. 

Lunar verzamelaarsmunten & de Chinese dierenriem

De Lunar verzamelmunten van The Perth Mint zijn gebaseerd op de Chinese dierenriemkalender en het grote Chinese ras. Deze dierenriem bestaat uit 12 dieren en elke 12 jaar wordt deze kalender herhaald. 2023 staat in het teken van het konijn. Volgens de Chinese legende beïnvloedt elk dier de persoonlijkheid van mensen die in het jaar van dat dier zijn geboren. Mensen die in het jaar van het konijn zijn geboren, zijn volgens de legende intelligent en creatief.


Uitgelicht

  • Gouden munt geslagen van 1/2 troy ounce
  • Geslagen in puur goud (99,99%)
  • Vierde munt in de Lunar III serie van The Perth Mint
  • Gebaseerd op het Chinese jaar van het konijn


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.