• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

0,5g gouden munt Mini Roo 2023

87,00 Per stuk 174,00 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
86 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 1 juli

Deze 0,5 gram gouden Mini Roo proof munt is onderdeel van de Kangaroo serie en geslagen door de Perth Mint in Australi&eum... Deze 0,5 gram gouden Mini Roo proof munt is onderdeel van de Kangaroo serie en geslagen door de Perth Mint in Australië. De munt komt uit 2023 en bevat 0,5 gram puur goud (99,99%). De munt wordt geleverd in een stijlvolle presentatiekaart en is de knopgrote versie van de wereldbekende Australische Kangaroo munten.
Lees meer

Specificaties

The Perth Mint Australia
Gewicht
0,5 gram
Brutogewicht
0,50 gram
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
Perth Mint

Informatie

0,5 gram gouden proof munt Mini Roo 2023

De 0,5 gram gouden Mini Roo munt heeft een proof kwaliteit. De kwaliteit proof is de hoogste kwaliteit, op deze munten zijn verschillende technieken toegepast die de kwaliteit van de munt verbeteren.
 
De munt is geslagen door de Perth Mint (Australië), komt uit 2023, heeft een gewicht van 0,5 gram puur goud (99,99%) en een nominale waarde in het land van herkomst van 2 dollar. De kangoeroe is het meest erkende dierensymbool van Australië. Sinds 1860 wordt het met regelmaat afgebeeld op Australische munten, penningen en medaillons. Sinds 1989 begon The Perth Mint met het maken van uitstekende gouden munten met jaarlijkse ontwerpen van het beroemde buideldier.
 
Deze prachtige munt is gehuisvest in een beschermde acrylcapsule die is verwerkt in een stijlvolle presentatiekaart ter grootte van een portemonnee.

Ontwerp van de 0,5g gouden Mini Roo proof munt

Op de voorzijde ziet u een kangoeroe afgebeeld die over zijn schouder meekijkt met op de achtergrond een eucalyptusboom en grasbomen. Daarnaast ziet u de inscripties KANGAROO – de naam van de munt, P – het muntteken van de Perth Mint en 2023 0.5g 9999 GOLD – het jaar van uitgifte, gewicht en de zuiverheid.
 
Op de achterzijde ziet u de officiële Queen Elizabeth II Memorial Obverse afgebeeld, met het design van Jody Clark aangevuld met de inscripties ELIZABETH II – de naam van de koningin, 1952 – 2022 – de jaren van Hare Majesteit haar regime,  AUSTRALIA – het land van herkomst en 2 DOLLARS – de nominale waarde van de munt.


Uitgelicht

  • 0,5 gram gouden (99,99%) Mini Roo
  • Geslagen in proof kwaliteit
  • Komt in stijlvolle presentatiekaart

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.