• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

0.5 gram gouden munt Octopus, Syracus 2022

89,95 Per stuk 179,90 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Niet op voorraad Nabestellen niet mogelijk

Deze 0.5 gram gouden munt maakt deel uit van de serie: ''Ancient Greece'' (het Oude Griekenland) en reproduceert enkele va... Deze 0.5 gram gouden munt maakt deel uit van de serie: ''Ancient Greece'' (het Oude Griekenland) en reproduceert enkele van de beroemdste munten uit het verleden met in deze editie: de octopus van Syracuse. De munt heeft een silk finish en is voorzien van een prachtig design. De wereldwijde oplage is beperkt tot slechts 15.000 stuks!
Lees meer

Specificaties

Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
0,5 gram
Jaar van uitgave
2022

Informatie

0.5 gram gouden munt Octopus, Syracus 2022

Deze 0.5 gram gouden munt maakt deel uit van de serie: ''Ancient Greece'' (het Oude Griekenland) en reproduceert enkele van de beroemdste munten uit het verleden met in deze editie: de octopus van Syracuse. De munt heeft een silk finish en is voorzien van een prachtig design. De wereldwijde oplage is beperkt tot slechts 15.000 stuks!

Ontwerp gouden Octopus, Syracus 2022


Voorzijde

Op de voorzijde van de munt staat het symbool dat door de oude stad Syracuse werd gekozen voor de munten: de ocotopus. Syracuse ligt in zuidoosten van Sicilië  en werd gesticht door de oude Griekse Korinthiërs en Teneans. Het groeide uit tot een zeer machtige stadstaat, was verbonden met Sparta en Korinthe en oefende invloed uit over de hele kustgebieden van Zuid-Italië. 


Achterzijde

De achterzijde van de munt toont de beeltenis van koningin Elizabeth II en de inscripties: ''ELIZABETH II'' - de naam van de koningin, ''5 DOLLARS'' de nominale waarde van de munt, ''COOK ISLANDS'' - het land van uitgifte en ''2022'' het jaar van uitgifte.


Uitgelicht

  • Onderdeel van de Ancient Greece (Oude Griekenland) serie
  • Geslagen in 99,9% puur goud
  • Wereldwijde oplage van 15.000 munten