• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

Gouden Lunar proof munten kopen

Gouden proof verzamelmunten uit de Lunar serie

Deze speciale gouden Lunar munten zijn allemaal geslagen in Proof-conditie en al jaren zeer populair bij verzamelaars. De bekendste Lunar munten zijn afkomstig van The Perth Mint en worden elk jaar uitgegeven in een nieuw ontwerp. 

0 Producten

Gouden Lunar munten in proof kwaliteit

Gouden Lunar munt uit 2023

Gouden Lunar Proof munten worden geslagen door verschillende muntenhuizen over de hele wereld, maar de meest populaire zijn die van The Perth Mint in Australië. Deze munten zijn gemaakt van puur goud (99,99% zuiverheid) en hebben een gewicht van 1 troy ounce of een fractie hiervan.
 
De achterzijde van de munt toont het portret van Koningin Elizabeth II, terwijl de voorzijde een uniek ontwerp toont van het dierenriemdier van het jaar. De munten worden geslagen in proof kwaliteit, wat betekent dat ze een spiegelglad oppervlak en een perfect reliëf hebben.

Minder informatie

Geleverd met een geschenkverpakking

Gouden Lunar munten van Proof kwaliteit afkomstig The Perth Mint en andere munthuizen worden vaak geleverd met een speciale geschenkverpakking met certificaat van echtheid. Deze geschenkverpakkingen zorgen ervoor dat de munt op een goede manier bewaard kan worden, maar zorgt er ook voor dat deze proof munten uitermate geschikt zijn als cadeau. 
 
The Perth Mint heeft voor haar derde Lunar serie, lopend van 2020 tot 2031 gekozen voor indrukwekkende rode geschenkverpakkingen. Op de voorkant van de verpakking is het dier van het betreffende jaar in de hoofdrol.  Het ontwerp op de verpakking wordt weergegeven met gouden lijnen, wat het geheel een zeer chique uitstraling geeft. 

Geschenkverpakking Lunar 2024
Minder informatie

Veelgestelde vragen over gouden Lunar proof munten

Waar komen Lunar proof munten vandaan?

De meeste gouden Lunar proof munten zijn afkomstig van het Australische munthuis The Perth Mint. The Perth Mint staat bekend om haar beroemde (verzamel)muntenseries. Deze series, zoals de Koala, Kookaburra en Lunar serie zijn al jaren bekend en populair bij zowel beleggers en verzamelaars. 

 

The Perth Mint geeft als sinds 1996 Lunar munten uit en is inmiddels begonnen aan haar derde serie. Elke serie bestaat uit 12 ontwerpen met op elk ontwerp een dier uit de Chinese maankalender in de hoofdrol. 

Welke soorten Lunar munten zijn er?

Naast de gouden Lunar proof munten in verschillende gewichten geeft The Silver Mountain ook gouden Lunar munten in bullion kwaliteit. Daarnaast zijn er regelmatig verschillende zilveren Lunar munten en zilveren Lunar proof munten beschikbaar.

 

Waar voor de gouden munten vaak wordt gekozen voor het gewicht van 1 troy ounce en fractionele gouden munten. Zijn er van de zilveren Lunar munten vaak ook grotere varianten beschikbaar, zoals 2 troy ounce en 5 troy ounce. 

Waar staat proof voor?

Bij gouden en zilveren munten staat "proof" voor de hoogste kwaliteit waarin de munt geslagen kan worden. Proof munten worden geslagen met behulp van een speciale techniek die resulteert in een spiegelglad oppervlak.

Kenmerken van proof munten zijn:

  • Glad oppervlak: De munten worden geslagen op een gepolijste muntplaat, waardoor ze een spiegelglad oppervlak krijgen.
  • Perfect reliëf: De details van het ontwerp zijn zeer scherp en goed zichtbaar.
  • Geen slijtage: Proof munten worden met zorg behandeld om slijtage en krassen te voorkomen.
  • Beperkte oplage: Proof munten worden doorgaans geslagen in een beperkte oplage, waardoor ze zeldzamer en waardevoller zijn dan bullion munten.
Komt u ergens niet uit?

Eén van onze experts helpt u graag telefonische verder. U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur.