Zilveren munt 5 Florin Blenchi 2020 Proof

Zilveren munt Florin Blenchi 2020 Proof Zilveren munt Blenchi 2020 Proof Zilveren munt 5 Florin Blenchi 2020 Proof
Zilveren munt Florin Blenchi 2020 Proof
  • Prijs: € 54,95 per stuk

Tijdelijk uitverkocht

Ontvang direct bericht zodra dit product weer leverbaar is

Beschrijving

De Blenchi munt is een schitterende en kleurrijke herdenkingsmunt van Aruba. De munt is van Proof kwaliteit en geslagen in 25 gram zilver (92,5%).

Lees verder

De Blenchi munt is een schitterende en kleurrijke herdenkingsmunt van Aruba. De munt is van Proof kwaliteit en geslagen in 25 gram zilver (92,5%). De Blenchi munt staat in het teken van de kolibrie. Deze wordt in het Papiamento ook wel Blenchi genoemd. Dit staat daarom ook op de munt vermeldt. De kolibrie staat bekend om zijn snelle vleugelslag ene zoemende geluid. De vogel is vooral te vinden in omgevingen met veel bloemen en is de kleinste vogelsoort ter wereld. Er zijn meer dan 300 kolibrie soorten waarvan enkele hiervan op Aruba te vinden zijn. De Blenchi munt wordt als wettig betaalmiddel beschouwd in Aruba en heeft daarom een nominale waarde van 5 Arubaanse florin. De diameter van de munt is 38 mm. De Blenchi munt heeft een zeer beperkte oplage van slechts 550 stuks. De Blenchi munt is een kleurrijke munt die erg opvalt. 

Uitgelicht

  • Oplage van slechts 550 stuks
  • 25 gram zilver (92,5%)
  • Herdenkingsmunt van Aruba

Design van de Blenchi munt

Op de voorzijde van de Blenchi munt is het wapen van Aruba afgebeeld. Dit wapen bestaat uit een gevierendeeld schild met erboven op een leeuw. Onder het wapen is een krans van aaneengebonden lauriertakken te zien. De achterzijde van de Blenchi munt toont een zeer kleurrijke afbeelding van een kolibrie. De kleuren van de veren van de kolibrie komen schitterend naar voren. De kolibrie is te zien terwijl hij met zijn spitse snavel nectar uit de bloem slurpt. De Blenchi munt bevat schitterende details die de kleuren in elkaar laten overvloeien. De Blenchi munt heeft een indrukwekkende uitstraling en trekt zeker de aandacht.

 

Bent u op zoek naar andere zilveren munten om te kopen? Ons assortiment bestaat uit courante munten en baren van de hoogste kwaliteit. Hiermee garanderen wij het beste voor u.

Lees minder

Specificaties

Zilveren munt Florin Blenchi 2020 Proof
Gehalte 99,9%
Conditie Proof
Gewicht 25 gram
Doel aankoop Verzamelen
Jaar van uitgifte 2020

Prijshistorie

Stel prijsalert in

Dit product heeft nog geen reviews

Schrijf een review