Royal Mint

The Royal Mint slaat al voor meer dan 1,100 jaar de Britse munten. Omdat The Royal Mint al voor zo’n lange tijd de munten slaat zijn de munten van ongeëvenaarde kwaliteit en authentiek.

Elke organisatie die zo lang als The Royal Mint bestaat heeft natuurlijk een lange geschiedenis. Deze geschiedenis wordt tentoongesteld in het Royal Mint Museum, met meer dan 80,000 artefacten die teruggaan tot het slaan van de eerste munten. De collectie van het Royal Mint Museum bestaat niet alleen uit gebruikte munten, maar ook uit unieke experimentele munten, kunstwerken en gereedschappen.

Tijdens de tweede helft van de dertiende eeuw stond The Royal Mint in de Tower of London, en bleef daar voor meer dan 500 jaar. In 1812 werd The Royal Mint verplaatst naar Tower Hill in Londen en in 1967 kwam The Royal Mint in Llantrisant, Wales, te staan om zich klaar te maken voor de nieuwe decimale munten.

The Royal Mint blijft innoveren om vooraan te blijven staan in de wereld van het munten slaan, hierbij gebruikt The Royal Mint de laatste productietechnieken en technologieën om de beste munten aan te bieden. Zij blijven hun tradities respecteren, een daarvan is The Trial of the Pyx er een van. Dit is een ceremonie die dateert uit de dertiende eeuw, waarbij de munten getest werden of ze voldeden aan de juiste hoeveelheid edelmetaal. De ceremonie dankt zijn naam aan de kisten waarin de munten vervoerd werden en de Pyx kamer in Westminster Abbey, hier werden de munten bewaard. Vanaf 1870 vindt The Trial of the Pyx elk jaar plaats in de Hall of the Worship Company of Goldsmiths in Londen.

Doordat het erfgoed onderbouwt wordt met een progressieve visie, blijft The Royal Mint munten produceren die de woorden vertrouwen en betrouwbaarheid met zich meedragen, zoals de Britannia en Sovereign Bullion munten.