Taal

Beleggen in zilver

Beleggen in zilver kent vele verschillende mogelijkheden.In de afgelopen jaren is aangetoond dat beleggen in zilver rendementen kan opleveren die de prestatie van beleggen in goud kunnen overtreffen. Dit wordt dan ook vaak gezien als een aantrekkelijke investering voor beleggers. De populariteit van zilver is de laatste jaren vele malen groter geworden door de stijgende vraag naar zilver uit de industriële sector. Ongeveer 85% van al het zilver wereldwijd wordt namelijk gebruikt voor de industrie. Vooral in moderne apparatuur zoals smartphones en zonnepanelen wordt zilver verwerkt. De stijgende vraag naar zilver maakt dit een interessante investering.

Zilver wordt vaak beschouwd als een grondstof voor industrieel gebruik en voor het maken van juwelen. De waarde van zilver als edelmetaal om in te beleggen, wordt dan ook vaak onderschat. De prijs van zilver correleert met de waarde van goud en vergeet hierbij de historische monetaire relevantie van zilver. Beleggen in zilver is dus feitelijk gezien een slimme investering voor het beschermen van uw vermogen. Een bijkomend voordeel van beleggen in zilver is dat u het zilver fysiek in bezit kunt hebben. U bent daardoor de volledige eigenaar van uw eigen zilvervoorraad.

Btw heffingen bij beleggen in zilver?

Als particulier is het verstandig om bij het aankopen van zilver rekening te houden met eventuele btw heffingen. Zilver in de vorm van baren wordt, zoals we eerder al zagen, gezien als een industrieel product. Om die reden worden zilverbaren belast met 21% btw. Als particulier kunt u deze 21% heffing niet terugvorderen. Beleggen in zilver middels zilveren beleggingsmunten is wat dat betreft een aantrekkelijkere optie. Beleggingsmunten worden namelijk gezien als wettig betaalmiddel en hebben een zilvergehalte van tenminste 99% puur zilver. Beleggingsmunten worden verhandeld onder de margeregeling. Daarmee wordt bedoeld dat er enkel btw is verrekend over de margeregeling van de handelaar. Verdere informatie over het beleggen in zilver vindt u in het kenniscentrum van The Silver Mountain.

Zilverprijs

De prijs van zilveren beleggingsmunten en baren is 5 dagen per week in beweging. De schommelingen in de prijs zijn afhankelijk van alle wereldwijde transacties die er rond zilver plaatsvinden. Verkopers 'laden' de vraagprijs en kopers 'bieden' de biedprijs. Het verschil tussen deze twee prijzen wordt ook wel de middenkoers genoemd. Het gemiddelde van alle middenkoersen, vormt de uiteindelijke koers. De koers van zilver heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. De piekmomenten zaten vooral in 2010 tot halverwege 2013. In de tijd van de economische crisis ging men veel beleggen in extern vermogen om ervoor te zorgen dat het vermogen "beschermd" werd tegen devaluatie. Toen het einde van de crisis in zicht was ging men het zilver weer verkopen waardoor de zilverprijs een daling kende. Sinds 2016 is er weer een stijging in de zilverkoers zichtbaar.

Zilverprijs grafiek

Beleggen in zilver bij The Silver Mountain

De actuele zilverkoers kunt u raadplegen in onze webshop, rechtsboven op iedere pagina. De koersen op de site worden iedere 5 minuten automatisch aangepast aan de huidige zilverkoers. Daarnaast veranderen ook de prijzen van de producten in de webshop automatisch mee met de real time koers. Wat betreft zilver vindt u bij The Silver Mountain diverse zilveren beleggingsmunten, kilo munten en zilverbaren. Verdere informatie over beleggen in zilver vindt u in ons kenniscentrum. U heeft daarnaast de mogelijkheid om onze kantoor locatie te bezoeken voor een persoonlijk gesprek. We zijn gevestigd in Villa Elias, Faas Eliaslaan 13, 3742 AR te Baarn. Gelieve vooraf even contact met ons op te nemen telefonisch: 035 20 31 380 of per mail via info@theilsvermountain.nl.

Disclaimer: Dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.