2 troy ounce zilveren munt Zhuge Liang

2 troy ounce zilveren munt Zhuge Liang 2 troy ounce zilveren munt Zhuge Liang 2020 2 troy ounce zilveren munt Zhuge Liang - liggend
2 troy ounce zilveren munt Zhuge Liang
  • Prijs: € 319,95 per stuk

Tijdelijk uitverkocht

Ontvang direct bericht zodra dit product weer leverbaar is

Beschrijving

Deze 2 troy ounce zilveren munt van Zhuge Liang is de eerste uitgave in de serie van "bekende Chinese strijders". Deze munt is geslagen in 99,9% puur zilver en weegt 2 troy ounce (62,22 gram). Slechts 555 van gemaakt wereldwijd. Lees verder

2 troy ounce zilveren munt Zhuge Liang

Deze 2 troy ounce zilveren munt van Zhuge Liang is de eerste uitgave in de serie van "bekende Chinese strijders". Deze munt is geslagen in 99,9% puur zilver en weegt 2 troy ounce (62,22 gram). Slechts 555 van gemaakt wereldwijd.

Zhuge Liang leefde tussen het jaar 181 en 234. Hij was een Chinees politicus, militair strateeg, schrijver, ingenieur en uitvinder. Zhuge Liang wordt gezien als meest meest ervaren strateeg uit zijn tijd. Zhuge Liang had de bijnaam "Fulong" wat slapende draak betekend. Hij heeft deze bijnaam gekregen, omdat hij zeer afzonderlijk leefde. Zhuge Liang wordt vaak afgebeeld met een taoïstisch gewaad en een handventilator gemaakt van kraanveren.

Zhuge is een Chinese samengestelde familienaam met twee tekens. Zijn naam - zelfs zijn achternaam alleen - is synoniem geworden voor loyaliteit, intelligentie en strategie in de Chinese cultuur.

Design zilveren Zhuge Liang munt

Op de voorkant van de munt ziet u Zhuge Liang afgebeeld staan. Hij heeft een gouden wapen in zijn hand en de majestueuze draak achter zich. Aan de rechterkant staat de inscriptie: "諸葛亮" - de naam van Zhuge Liang in ideogrammen.

Op de achterkant van de munt staat het portret van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II en  "ELIZABETH II" - de naam van de Koningin. Daarnaast staat  het land van uitgifte Nieu Islands en jaar van uitgave 2020 erop. Tenslotte staat onderaan deze zijde de nominale waarde van de munt 5 Dollars vermeld.

Lees minder

Specificaties

2 troy ounce zilveren munt Zhuge Liang
Gehalte 99,9%
Gewicht 2 troy ounce
Doel aankoop Verzamelen
Jaar van uitgifte 2020

Alternatieven

2 troy ounce zilveren munt Duowentian

2 troy ounce zilveren munt Duowentian

Prijs: € 299,00 per stuk

Tijdelijk niet leverbaar

Prijshistorie

Stel prijsalert in

Dit product heeft nog geen reviews

Schrijf een review