Taal
2 troy ounce zilveren munt Tudor Beasts Lion 2022

2 troy ounce zilveren munt Tudor Beasts Lion 2022

2 troy ounce zilveren munt Tudor Beasts Lion 2022
€ 65,50
Tijdelijk uitverkocht

Laats bekende prijs per stuk:

€ 65,50
  • Volledig verzekerd transport
  • Eerlijke prijs
  • Terugkoopgarantie
  • Gratis verzending bij bestellingen vanaf €5000,-

2 troy ounce zilveren munt Tudor Beasts Lion 2022

De 2 Troy ounce zilveren munt British Tudor Beasts Lion of England 2022 munt, is de tweede van 10 ontwerpen uit de Royal Tudor Beasts Collection - munten met heraldische dieren die de middeleeuwse Tudor-dynastie vertegenwoordigen die Engeland regeerde tussen 1485 en 1603.

Vanaf het moment dat Henry Tudor (Henry VII van Engeland) Richard III versloeg in 1485, de Tudor-dynastie duurde tot de heerschappij van koningin Elizabeth I in 1603 eindigde. Deze periode wordt algemeen beschouwd als een gouden eeuw voor Engeland. Omdat Henry VII's oudste zoon Arthur als jonge man stierf, werd zijn op een na oudste zoon Henry VIII koning toen Hendrik VII stierf. De beroemdste residentie van Henry VIII, Hampton Court Palace, werd regelmatig gebruikt voor plezier en feest. De architectuur van deze bekende woning bevatte veel heraldische symbolen. Tien stenen beesten die de afstamming van Henry VIII en zijn derde vrouw, Jane Seymour, vertegenwoordigen, met name langs de Moat Bridge. Deze beesten, bestaande uit echte beesten en mythische wezens, vertegenwoordigen een van de machtigste dynastieën van Engeland: de Tudors.

Uitgelicht

Uitgelicht

  • 2 troy ounce (62,2 gram) puur zilver (99,9%)
  • Wereldwijd bekende opvolger van de Queens Beast serie
  • Populair bij beleggers en verzamelaars

Ontwerp Lion of Engeland 2022

Ontwerp Lion of Engeland 2022

Dit ontwerp kenmerkt de Leeuw van Engeland - een van de oudste en meest iconische beesten in de heraldiek. Het verscheen voor het eerst op koninklijke emblemen in de twaalfde eeuw en maakt deel uit van het schild van Engeland zolang het bestaat. Gekozen om trots en moed te vertegenwoordigen, houdt de Leeuw van Engeland op de Moat Bridge in Hampton Court Palace een schild vast met de gespietste - of gecombineerde - armen van Henry VIII en Jane Seymour, wat de kracht van de unie van het paar symboliseert.

Ontwerp Lion of Engeland 2022

Op de achterkant van de munt staat de beeltenis van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II afgebeeld.

Verpakking

Verpakking

Deze 2022 1 oz Gold British Tudor Beasts Lion Coins zijn afzonderlijk verkrijgbaar in munt hoesjes. Veelvouden worden geleverd in tubes van 10 munten of Monster Boxes van 100 munten. Alle munten zijn in briljante, ongecirculeerde staat. Het ontwerp van de Leeuw van Engeland is de eerste BU-muntuitgave in de Tudor Beasts-serie.

Specificaties

Producent

Prijs historie

Stel in per

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.