2 troy ounce zilveren munt Latitude 30 Noordmasker 2021

2 troy ounce zilveren munt Latitude 30 Noordmasker 2021 2 troy ounce zilveren munt Latitude 30 Noordmasker 2021 - antieke afwerking Niue - 5 Dollar - Mysteries-serie: Latitude 30 Noordmasker - Zilver - Antieke afwerking - 2021 2 troy ounce zilveren munt - Mysteries-serie: Latitude 30 Noordmasker
2 troy ounce zilveren munt Latitude 30 Noordmasker 2021
  • Prijs: € 289,95 per stuk
Maximaal 8 op voorraad Nabestellen niet mogelijk

Beschrijving

De Noordmasker munt is een zeer indrukwekkende munt met een unieke vorm. De Noordmasker munt is geslagen in 2 troy ounce puur zilver (99,9%) met een afmeting van 38 x 60 mm.

Lees verder

De Noordmasker munt is een zeer indrukwekkende munt met een unieke vorm. De Noordmasker munt is geslagen in 2 troy ounce puur zilver (99,9%) met een afmeting van 38 x 60 mm. De afmetingen zijn niet gelijk aangezien de munt niet rond is maar in de vorm van een masker. De Noordmasker munt is opgedragen aan het mysterie rondom Sanxingdui. Sanxingdui is een archeologische vindplaats waar verschillende indrukwekkende vondsten zijn gedaan, waaronder bronzen boorwerpen. Deze bronzen voorwerpen waren onder andere mannelijke sculpturen of dieren. De plaats zelf is als het oude koninkrijk “Shu” geïdentificeerd, maar het is onduidelijk waar de bevolking heen is gegaan. Dit is een Chinees mysterie. Naast een unieke vorm heeft de Noordmasker munt een antieke afwerking die erg goed aansluit bij de archeologische achtergrond van de munt. Daarnaast is de Noordmasker munt deels verguld, wat de munt een schitterende uitstraling geeft. De oplage van de munt is beperkt en bedraagt 500 stuks. Omdat de Noordmasker munt als wettig betaalmiddel dient in Niue heeft deze een nominale waarde van $5. Het verhaal achter de Noordmasker munt is erg indrukwekkend en interessant, dit draagt bij aan de uitstraling van de munt en maakt deze erg prachtig en mysterieus. 

Uitgelicht

  • Oplage van 500 stuks
  • 2 troy ounce (62,2 gram) puur zilver (99,9%)
  • Opgedragen aan het Sanxingdui mysterie

Design van de Noordmasker munt

Het mysterie van Sanxingdui is erg interessant en dit is terug te zien aan de Noordmasker munt. De voorzijde van de Noordmasker munt toont een kaart. Op deze kaart zijn verschillende archeologische vondsten te zien. Ook is de beeltenis van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II te zien. De achterzijde van de Noordmasker munt toont een masker dat gevonden is in Sanxingdui. Het vergulde detail doet de Noordmasker munt erg opvallen. Het masker ziet er daarnaast erg mysterieus uit en zal daarom zeker de aandacht trekken. De Noordmasker munt heeft een schitterende uitstraling en is erg uniek dankzij de vorm en het achtergrondverhaal van de munt. 

 

Bent u op zoek naar andere zilveren munten om te kopen? Ons assortiment bestaat uit courante munten en baren van de hoogste kwaliteit. Hiermee garanderen wij het beste voor u.

Lees minder

Specificaties

2 troy ounce zilveren munt Latitude 30 Noordmasker 2021
Gehalte 99,9%
Conditie Antieke afwerking
Gewicht 2 troy ounce
Doel aankoop Verzamelen
Jaar van uitgifte 2021
Land van uitgifte Niue

Prijshistorie

Stel prijsalert in

Dit product heeft nog geen reviews

Schrijf een review