Altijd 100% verzekerd transport

X
10 gulden goud Proof Gouden Tientje Waterland 2010

10 gulden goud Proof Gouden Tientje Waterland 2010

Waterland - Gouden tientje 2010. Deze munt is geslagen in een beperkte oplage van 4.500 stuks. Beperkt leverbaar bij The Silver Mountain, in oorspronkelijke verpakking en inclusief certificaat van echtheid.
€ 467,00
Tijdelijk uitverkocht

Laats bekende prijs per stuk:

€ 467,00
  • Persoonlijke aflevering met huiskoerier
  • Ophalen mogelijk in Baarn of Den Haag
  • Terugkoopgarantie op alle producten

Nederland - Waterland

Nederland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Duizend jaar geleden al begon men in Nederland veenmoerassen geschikt te maken voor landbouw. Daarna bouwden we aan kilometerslange dijken, molens voor windbemaling, waterlinies, drooglegging n natuurlijk de Deltawerken.

Ook op het water is Nederland vermaard. Denk aan de VOC-schepen en onze reputatie als het gaat om bruggen bouwen en land winnen. Water zit de Nederlanders in het bloed. We spelen, zwemmen en vissen erin, we gaan door de regen op de fiets naar werk en school en wie heeft als kind geen slootje gesprongen?

De inspiratie voor de ontwerpen

Kunstenares Esther Tielemans gaf vorm aan Het Waterland Tientje. Het geconstrueerde Nederlandse landschap en de bewaking tussen land en water vormen daarbij in gestileerde vorm het uitganspunt. Op de voorzijde benadrukt de horizon het contrast tussen land en water: hoog versus laag en met versus glans. De beeltenis van Koningin Beatrix spiegelt net als de tekst in het water.

Op de keerzijde van de herdenkingsmunt verdeelt de verticale as het land in laag en hoog. Het lage deel zou onder water staan zonder onze waterwerken. Het Waterland Tientje is zowel grafisch als technisch een bijzonder kunststuk en verbeeldt op esthetische wijze vele eeuwen vaderlandse waterhistorie.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.