1 Troy ounce zilveren munt Valiant 2021

1 review(s)
1 Troy ounce zilveren munt Valiant 2021 1 Troy ounce zilveren munt Valiant 2021 Queen Elizabeth II
1 Troy ounce zilveren munt Valiant 2021

Tijdelijk uitverkocht

Ontvang direct bericht zodra dit product weer leverbaar is

Beschrijving

De Valiant munt is een prachtige 1 troy ounce munt met een verhaal. Aangezien de Valiant munt een wettig betaalmiddel is in het Verenigd Koninkrijk heeft deze een nominale waarde van £2. De diameter van de Valiant munt is 38,61 mm.

Lees verder

De Valiant munt is uitgegeven door de Royal Mint en staat in het teken van Sint-Joris. Het verhaal gaat namelijk dat Sint-Joris een draak heeft gedood. Dit is een van de bekendste culturele verhalen van Engelands. Sinds 2019 geeft de Royal Mint dit verhaal extra aandacht door er een muntenserie aan te weiden. De Valiant serie. De Valiant munt is een prachtige 1 troy ounce munt met een verhaal. Aangezien de Valiant munt een wettig betaalmiddel is in het Verenigd Koninkrijk heeft deze een nominale waarde van £2. De diameter van de Valiant munt is 38,61 mm. 

Uitgelicht

 • Geslagen door de Royal Mint
 • 1 troy ounce (31,1 gram) puur zilver (99,99%)
 • Gebaseerd op Sint-Joris en de draak 

Design van de Valiant munt

De voorzijde van de Valiant munt toont een door Jody Clark ontworpen beeltenis van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II. Hieromheen is ook de nominale waarde van de Valiant munt af te lezen. De achterzijde van de Valiant munt staat in het teken van Sint-Joris die een draak verslaat. Er is een afbeelding te zien waarop Sint-Joris te paard met de draak vecht. Hij gebruikt zijn speer om de draak te doden.  

Sint-Joris en de draak

Sint-Joris, ook wel Joris (Georgius) van Cappadocië, komt voor in een oud Engels verhaal. In dit verhaal wordt verteld dat Sint-Joris een draak dood. Deze draak staat echter symbool voor het heidendom. Het doden van de draak symboliseert de bekering van de heidenen tot het christendom. Afbeeldingen van Sint-Joris die een draak verslaat wordt op verschillende manieren gebruikt. Zo ook bij Nederlandse monumenten. 

Lees minder

Specificaties

1 Troy ounce zilveren munt Valiant 2021
Producent Royal Mint
Gehalte 99,99%
Conditie Brilliantly Uncirculated
Gewicht 1 troy ounce
Doel aankoop Beleggen
Jaar van uitgifte 2021
Land van uitgifte Engeland

Prijshistorie

Stel prijsalert in

Reviews (1)

 • Gemiddelde beoordeling
 • Prijs
 • Kwaliteit

Lees reviews

 • “Netjes afgeleverd”

  Anita B. 17 jun. 2021
  Bedankt voor de snelle zending
  • Prijs
  • Kwaliteit