1 troy ounce zilveren munt Silver Eagle 2021 - type 2

1 troy ounce zilveren munt Silver Eagle 2021 - type 2

De Silver Eagle munt is geslagen in 1 troy ounce puur zilver (99,9%) met een daimeter van 40,6 mm. De vele details van het nieuwe design geven de Silver Eagle munt een indrukwekkende uitstraling.

€ 30,84
Tijdelijk uitverkocht

Laats bekende prijs per stuk:

€ 30,84 Vanaf € 30,54
Aantal Prijs per stuk
1-99 € 30,84
100-499 € 30,74
500-999 € 30,64
1000+ € 30,54
  • Volledig verzekerd transport
  • Eerlijke prijs
  • Terugkoopgarantie
  • Gratis verzending bij bestellingen vanaf €10.000,-

Silver Eagle 1 troy ounce zilveren munt 2021

De Silver Eagle munt is een erg bekende munt, geslagen door de US Mint. Omdat de American Eagle munten 35 jaar bestaan zijn er nieuwe ontwerpen geïntroduceerd. Om deze reden heeft ook de Silver Eagle munt en nieuw ontwerp gekregen. Omdat dit het eerste jaar met het nieuwe ontwerp is, is deze populaire munt nog gewilder geworden. De Silver Eagle munt is geslagen in 1 troy ounce puur zilver (99,9%) met een diameter van 40,6 mm. De vele details van het nieuwe design geven de Silver Eagle munt een indrukwekkende uitstraling. Net zoals gewoonlijk heeft de Silver Eagle munt een nominale waarde aangezien de munt in de Verenigde Staten als wettig betaalmiddel beschouwd wordt. Deze nominale waarde bedraagt $1. Dankzij het nieuwe design en de prachtige details zal de Silver Eagle munt zeker de aandacht trekken. De munt is van uitstekende kwaliteit en heeft een prachtige uitstraling. 

Uitgelicht

  • Geslagen door de US Mint
  • 1 troy ounce (31,1 gram) puur zilver (99,9%) 
  • Nieuw design 

Design van de Silver Eagle munt

De voorzijde van de Silver Eagle munt toont het beroemde ontwerp van Adolph A. Weinman. Lady Liberty is te zien terwijl de zon achter haar opkomt. Ze is in een sierlijke houding te zien en bevat schitterende details. Haar jurk is al wapperend in de wind afgebeeld. Op de achterzijde van Silver Eagle munt is de bekende adelaar te zien. De adelaar maakt een daling naar zijn nest. Hij draagt een eikentak in zijn klauwen. De adelaar ziet er erg machtig en indrukwekkend uit. Zijn grote vleugels zijn gespreid en zijn veren zijn goed te zien. De schitterende details zorgen voor een indrukwekkende uitstraling. De houding van de adelaar sluit hier passend bij aan. De Silver Eagle munt is erg uniek dankzij het nieuwe design en is daarom een erg goede aanwinst. 

Verpakking

De munt wordt individueel verpakt in een munthoesje. 

 

Bent u op zoek naar andere zilveren munten om te kopen? Ons assortiment bestaat uit courante munten en baren van de hoogste kwaliteit. Hiermee garanderen wij het beste voor u.

Uitgelicht

Uitgelicht

  • 1 troy ounce (31,103 gram) puur zilver (99,9%)
  • Amerika's bekendste zilveren beleggingsmunt
  • Scherpe premie speciaal voor beleggers

Ontwerp Silver Eagle munt

Ontwerp Silver Eagle munt

Op de voorzijde van de Silver Eagle munten is het klassieke design gebruikt van Adoplh A. Weinman, het design dat oorspronkelijk gebruikt werd voor de half-dollar munten tussen 1916 en 1947. Dit design, genaamd "Walking Liberty" is één van de populairste designs in Amerika en was dan ook een voor de hand liggende keuze om te gebruiken bij de Silver Eagle zilveren munten.

Ontwerp Silver Eagle munt

Op de achterzijde van de zilveren munt is een afbeelding weergegeven van een heldhaftige arend (één van dé symbolen van Amerika) naar het design van John Mercanti.

Over de Silver Eagle

De Silver Eagle zilveren munt wordt geslagen bij 3 verschillende munthuizen in Amerika: Philadelphia, San Francisco en West Point, New York. Tegenwoordig worden de Silver Eagle munten geslagen door West Point, terwijl vroeger de munten vooral geslagen werden in San Francisco. De American Silver Eagle is een officiele bullion munt van Amerika. Deze munt heeft een face value en is dus wettig betaalmiddel (legal tender) De face value bedraagt 1 dollar.

Bestel uw Silver Eagle munt bij The Silver Mountain en profiteer van onze voordelen. Alle zilveren troy ounce Silver Eagle munten zijn in een plastic munthoesje verpakt.

Specificaties

Gehalte
99,9%
Conditie
Brilliant Uncirculated
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgifte
2021
Land van uitgifte
Verenigde Staten

Prijs historie

Stel in per

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.