1 troy ounce zilveren munt Saint-Helena engel 2021

1 troy ounce zilveren munt Saint-Helena engel 2021 zilveren munt Saint-Helena engel 2021
1 troy ounce zilveren munt Saint-Helena engel 2021
  • Prijs: € 30,70 per stuk

Tijdelijk uitverkocht

Ontvang direct bericht zodra dit product weer leverbaar is

Beschrijving

De Saint-Helena munt is geslagen in 1 troy ounce puur zilver (99,9%). Saint-Helena is het eiland waarnaar Napoleon na zijn verlies werd verbannen.

Lees verder

De Saint-Helena munt is geslagen in 1 troy ounce puur zilver (99,9%). Saint-Helena is het eiland waarnaar Napoleon na zijn verlies werd verbannen. Het is tevens de plek waar hij op 51-jarige leeftijd is gestorven. Napoleon is begraven in Parijs. De Saint-Helena munt dient als eerbetoon aan de engelen die op het graf van Napoleon staat. De “N” die is afgebeeld staat voor Napoleon. De Saint-Helena munt is geslagen door de Oost-Indische Compagnie. Historisch gezien staan is dit een van de meest bekende bedrijven. Ze zijn bekend over het vervoeren van onder andere kruiden, thee en katoen naar Nederland. In 1800 is de Oost-Indische Compagnie gestopt maar kwam weer tot leven toen The East India Company London besluit onder deze naam voedsel te verkopen en verzamelmunten te produceren. De diameter van de Saint-Helena munt is 39 mm en de nominale waarde £1. De Saint-Helena munt heeft een verfijnde uitstraling. Subtiele details doen het design op prachtige wijze naar voren komen. 

Uitgelicht

  • Geslagen door de Oost-Indische Compagnie
  • 1 troy ounce (31,1 gram) puur zilver (99,9%) 
  • Eerbetoon aan de engelen op het graf van Napoleon

Design van de Saint-Helena munt

De voorzijde van de Saint-Helena munt toont de beeltenis van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II. Rondom de beeltenis zijn verschillende sierlijke details te zien. De achtergrond sluit daarnaast erg goed aan bij de achterzijde van de munt. De achterzijde van de Saint-Helena munt toont een engel naast een graf. Dit moet het graf van Napoleon voorstellen. Dit is te zien aan de “N” die op de grafsteen verwerkt is. De engel is op sierlijke wijze afgebeeld. De uitstraling van de munt is prachtig en creëert een geheel. Daarnaast is er een diepte te gecreëerd doormiddel van de subtiele achtergrond. Dit maakt de Saint-Helena munt een goede aanwinst.  

Verpakking

De munt wordt individueel verpakt in een munthoesje. 

 

Bent u op zoek naar andere zilveren munten om te kopen? Ons assortiment bestaat uit courante munten en baren van de hoogste kwaliteit. Hiermee garanderen wij het beste voor u.

Lees minder

Specificaties

1 troy ounce zilveren munt Saint-Helena engel 2021
Gehalte 99,9%
Conditie Brilliantly Uncirculated
Gewicht 1 troy ounce
Doel aankoop Verzamelen
Jaar van uitgifte 2021

Maak de serie compleet

1 troy ounce zilveren munt Saint-Helena engel 2021 Proof

1 troy ounce zilveren munt Saint-Helena engel 2021 Proof

Prijs: € 99,95 per stuk

Tijdelijk niet leverbaar

1 troy ounce gouden munt Saint-Helena engel 2021 Proof

1 troy ounce gouden munt Saint-Helena engel 2021 Proof

Prijs: € 3.490,00 per stuk

Tijdelijk niet leverbaar

Prijshistorie

Stel prijsalert in

Dit product heeft nog geen reviews

Schrijf een review