Taal
1 troy ounce zilveren munt Mexico Libertad 2022

1 troy ounce zilveren munt Mexico Libertad 2022

De zilveren Mexican Libertad 2022 1 troy ounce munt (99,9% puur zilver) is de nieuwste editie van de officiële zilveren munt van Mexico. 

€ 39,70
1 troy ounce zilveren munt Mexico Libertad 2022

1 troy ounce zilveren munt Mexico Libertad 2022

per stuk
1 op voorraad
Nabestellen niet mogelijk
  • Volledig verzekerd transport
  • Eerlijke prijs
  • Terugkoopgarantie
  • Gratis verzending bij bestellingen vanaf €5000,-
Design 1 troy ounce zilveren munt Mexico Libertad 2022

De zilveren Mexican Libertad 2022 1 troy ounce munt (99,9% puur zilver) is de nieuwste editie van de officiële zilveren munt van Mexico. Libertad munten zijn nog altijd erg in trek en behouden hun waarde goed, zelfs tijdens perioden van economische onrust. Mexico staat bekend om zijn fijne zilver en de mijnen van het land produceren jaarlijks 20% van al het zilver ter wereld.

Uitgelicht

Uitgelicht

  • Uniek terugkerend design met historische kenmerken
  • Munt zonder vaste nominale waarde
  • 1 troy ounce (31,103 gram) puur zilver (99,9%)
  • Diameter: 40 mm, dikte: 2,7 mm
  • Geslagen door Banco de Mexico

Ontwerp Mexican Libertad 2022

Ontwerp Mexican Libertad 2022 Deze munt, geliefd bij beleggers én verzamelaars, heeft een uniek ontwerp vol met historische verwijzingen en opvallende kenmerken. Op de voorzijde van de munt is een beeltenis te zien van de “Winged Victory”, de Mexicaanse engel van onafhankelijkheid. Deze engel is geïnspireerd op de Zuil van Onafhankelijkheid, te vinden in Mexico-Stad. Achter de engel zijn twee bekende Mexicaanse vulkanen Popocatépetl en Iztaccíhuatl en het ‘M’-muntmerk van La Casa Moneda de Mexico afgebeeld.
Ontwerp Mexican Libertad 2022

Ook de achterzijde van de munt is gebaseerd op de geschiedenis van Mexico. In het midden staat het wapenschild van Mexico: een Mexicaanse adelaar die een slang bestrijd vanaf een cactus, gezamenlijk met de tekst “Estados Unidos Mexicanos”, vertaald: Verenigende Mexicaanse staten. Daar omheen zijn tien historische wapenschilden weergegeven, die sinds 1820 worden gebruikt.

Variabele nominale waarde

De Mexican Libertad munten – die worden uitgegeven sinds 1982 – zijn uniek, omdat er geen vaste nominale waarde (face value) in de munt is gegrafeerd. In tegenstelling tot veel andere zilveren en gouden munten van soevereine munthuizen, heeft de Mexican Libertad een variabele nominale waarde, afhankelijk van de huidige marktomstandigheden. Om de munt voor commerciële doeleinden te gebruiken, zal men eerst contact op moeten nemen met Banco de Mexico om de dagelijkse nominale waarde te ontvangen.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.