Altijd 100% verzekerd transport

X
1 troy ounce zilveren munt Mexico Libertad 2022

1 troy ounce zilveren munt Mexico Libertad 2022

De 1 troy ounce zilveren Mexico Libertad munt 2022 wordt geslagen in een zuiverheid van 99.99% zilver. De zilveren Libertad munt wordt geproduceerd door de Casa de Moneda de Mexico, ofwel de Mexican Mint. De munt heeft een diameter van 40 mm en een dikte van 3 mm en weegt 31,103 gram (1 troy ounce) 

€ 43,95
Tijdelijk uitverkocht

Laats bekende prijs per stuk:

€ 43,95
  • Persoonlijke aflevering met huiskoerier
  • Ophalen mogelijk in Baarn of Den Haag
  • Terugkoopgarantie op alle producten

Mexico Libertad 1 troy ounce zilveren munt

 

De 1 troy ounce zilveren Mexico Libertad munt wordt al sinds 1982 geproduceerd en is hiermee een van de oudste zilveren beleggingsmunten ter wereld. De 1 troy ounce zilveren Mexico Libertad munt heeft een gewicht van 31,103 gram en een diameter van 40 mm. De munt is 3 mm dik. De 1 troy ounce zilveren munt Mexico Libertad wordt geslagen in 99,99% puur zilver.

Mexican Mint

De zilveren Libertad wordt geproduceerd door de Casa de Moneda de Mexico, ofwel de Mexican Mint. Deze mint is in 1535 opgericht en is daarmee de oudste mint van Noord-Amerika. De Bank of Mexico is de centrale bank van Mexico en ook gelijk de grootste afnemer van het munthuis door zowel de lokale valuta als edelmetaal munten te produceren. De Mexican Mint is gevestigd in Mexico City. 

Uitgelicht

Uitgelicht

  • Zilveren munt met uniek terugkerend ontwerp met historische kenmerken
  • Geslagen in 1 troy ounce (31,103 gram) puur zilver (99,9%)
  • Munt zonder vaste nominale waarde
  • Geslagen door Banco de Mexico

Ontwerp Mexican Libertad 2022

Ontwerp Mexican Libertad 2022

Voorzijde

Deze munt, geliefd bij beleggers én verzamelaars, heeft een uniek ontwerp vol met historische verwijzingen en opvallende kenmerken. Op de voorzijde van de munt is een beeltenis te zien van de “Winged Victory”, de Mexicaanse engel van onafhankelijkheid. Deze engel is geïnspireerd op de Zuil van Onafhankelijkheid, te vinden in Mexico-Stad. Achter de engel zijn twee bekende Mexicaanse vulkanen Popocatépetl en Iztaccíhuatl en het ‘M’-muntmerk van La Casa Moneda de Mexico afgebeeld.

Ontwerp Mexican Libertad 2022

Achterzijde

Ook de achterzijde van de munt is gebaseerd op de geschiedenis van Mexico. In het midden staat het wapenschild van Mexico: een Mexicaanse adelaar die een slang bestrijd vanaf een cactus, gezamenlijk met de tekst Estados Unidos Mexicanos, vertaald: Verenigende Mexicaanse staten. Daar omheen zijn tien historische wapenschilden weergegeven, die sinds 1820 worden gebruikt.

Variabele nominale waarde

De Mexican Libertad munten – die worden uitgegeven sinds 1982 – zijn uniek, omdat er geen vaste nominale waarde (face value) in de munt is gegrafeerd. In tegenstelling tot veel andere zilveren en gouden munten van soevereine munthuizen, heeft de Mexican Libertad een variabele nominale waarde, afhankelijk van de huidige marktomstandigheden. Om de munt voor commerciële doeleinden te gebruiken, zal men eerst contact op moeten nemen met Banco de Mexico om de dagelijkse nominale waarde te ontvangen.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.