1 Troy ounce zilveren munt Lunar 2019

1 Troy ounce zilveren munt Lunar 2019

Uitgave van de Perth Mint; de 1 troy ounce zilveren Lunar munt van 2019 - het jaar van de varken. Geslagen in 31,103 gram puur zilver (99.99%).

€ 64,75
1 Troy ounce zilveren munt Lunar 2019

1 Troy ounce zilveren munt Lunar 2019

per stuk
9 op voorraad
Nabestellen niet mogelijk
  • Persoonlijke aflevering met huiskoerier
  • Ophalen mogelijk in Baarn of Den Haag
  • Terugkoopgarantie op alle producten

Het jaar van de varken - 1 troy ounce zilveren munt 2019

 

De nieuwste uitgave van de Perth Mint betreft de 1 troy ounce (31,103 gram) zilveren munt van de Lunar Series. In de Lunar serie staat ieder jaar een ander dier centraal in het design en in 2019 is het varken aan de beurt. Aangezien de Lunar series in totaal twaalf uitgiftes betreft met de twaalf verschillende dieren uit de Chinese dierenriem en de huidige serie is begonnen in 2008 is dit de laatste jaargang van de Lunar II serie.

Zilveren Lunar munten zijn altijd erg populair bij beleggers en verzamelaars van zilveren munten. De Perth Mint slaat deze zilveren munten in prachtige BU (Brilliantly Uncirculated) conditie en verpakt alle munten per stuk in een beschermende muntencapsule. Zo blijven de munten in goede conditie en blijft het zilver onaangetast. Het zilvergehalte van de munt is 99.99% en daarmee is de zilver Lunar net als vele andere munten geslagen in het hoogst mogelijke gehalte puur zilver.

Design van de zilveren Lunar 2019

Op de voorzijde van de munt staat een varken afgebeeld met daaronder, op de voorgrond, een viertal biggetjes en wat graspollen. Het Chinese teken van het jaar van de varken staat tevens prominent afgebeeld met aan de rechterzijde een tak van een boom. Onderaan de munt staat de tekst "Year of the pig".

Op de achterzijde van de munt is Queen Elizabeth II afgebeeld. Aangezien de zilveren Lunar munt een wettig betaalmiddel is in Australie, of althans over die status beschikt en daarvoor normaliter natuurlijk niet wordt gebruikt, dient bij dit soort munten ook altijd aangegeven te zijn wat de face value is. Daarom staan de volgende teksten tevens vermeld: Elizabeth II Australia - 1 oz 9999 silver 2019 1 dollar. De munten zijn uitgegeven in Australie en de waarde als betaalmiddel is dan ook uitgedrukt in Australische Dollars.

Munten in de Lunar serie

Naast de 1 troy ounce zilveren Lunar munt is de Lunar van 2019 ook leverbaar in andere formaten. Zo wordt de zilveren variant geslagen in 1/2 troy ounce, 2 troy ounce, 5 en 10 troy ounce en ook 1 kilogram. De kilogram variant is vooral geliefd onder beleggers omdat het een relatief goedkope manier is om zilver te kopen. Naast de zilveren Lunars heeft de Perth Mint ook een aantal formaten van goud beschikbaar. Bij de gouden munt is er echter gekozen voor een ander design dan bij de zilveren munt. Dat doet het munthuis wel vaker om op die manier in te spelen op de verschillende smaken van verzamelaars van zilveren en gouden munten.

Beschikbaarheid zilveren Lunar munt 2019

De Perth Mint heeft deze zilveren Lunar munten vrijgegeven in de eerste week van september 2018. Dat betekent dat de munten voorlopg in de voorverkoop beschikbaar zijn bij The Silver Mountain en dat de daadwerkelijke uitlevering pas wat later zal plaatsvinden. Op de productpagina is aangegeven wat de actuele levertijd is en deze informatie zullen wij zo goed mogelijk up to date houden. U kunt wel reeds tegen de huidige zilverprijs uw zilveren munten bestellen.

 

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.