• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 Troy ounce zilveren munt Lunar 2019

39,35 Per stuk 1,27 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
6 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 1 juli

Uitgave van de Perth Mint; de 1 troy ounce zilveren Lunar munt van 2019 - het jaar van de varken. Geslagen in 31,103 gram... Uitgave van de Perth Mint; de 1 troy ounce zilveren Lunar munt van 2019 - het jaar van de varken. Geslagen in 31,103 gram puur zilver (99.99%).
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 39,35
Prijs per gram
€ 1,27
Nettogewicht
1 troy ounce (31,103 gram)
Gehalte
99,99%
Brutogewicht
31,11 gram
Conditie
Brilliantly Uncirculated
Jaar van uitgave
2019
Munthuis
Perth Mint

Informatie

Het jaar van de varken - 1 troy ounce zilveren munt 2019

De nieuwste uitgave van de Perth Mint betreft de 1 troy ounce (31,103 gram) zilveren munt van de Lunar Series. In de Lunar serie staat ieder jaar een ander dier centraal in het design en in 2019 is het varken aan de beurt. Aangezien de Lunar series in totaal twaalf uitgiftes betreft met de twaalf verschillende dieren uit de Chinese dierenriem en de huidige serie is begonnen in 2008 is dit de laatste jaargang van de Lunar II serie.
 
Zilveren Lunar munten zijn altijd erg populair bij beleggers en verzamelaars van zilveren munten. De Perth Mint slaat deze zilveren munten in prachtige BU (Brilliantly Uncirculated) conditie en verpakt alle munten per stuk in een beschermende muntencapsule. Zo blijven de munten in goede conditie en blijft het zilver onaangetast. Het zilvergehalte van de munt is 99.99% en daarmee is de zilver Lunar net als vele andere munten geslagen in het hoogst mogelijke gehalte puur zilver.

Ontwerp van de zilveren Lunar 2019

Op de voorzijde van de munt staat een varken afgebeeld met daaronder, op de voorgrond, een viertal biggetjes en wat graspollen. Het Chinese teken van het jaar van de varken staat tevens prominent afgebeeld met aan de rechterzijde een tak van een boom. Onderaan de munt staat de tekst "Year of the pig".
 
Op de achterzijde van de munt is Queen Elizabeth II afgebeeld. Aangezien de zilveren Lunar munt een wettig betaalmiddel is in Australie, of althans over die status beschikt en daarvoor normaliter natuurlijk niet wordt gebruikt, dient bij dit soort munten ook altijd aangegeven te zijn wat de face value is. Daarom staan de volgende teksten tevens vermeld: Elizabeth II Australia - 1 oz 9999 silver 2019 1 dollar. De munten zijn uitgegeven in Australië en de waarde als betaalmiddel is dan ook uitgedrukt in Australische Dollars.
 

Munten in de Lunar serie

Naast de 1 troy ounce zilveren Lunar munt is de Lunar van 2019 ook leverbaar in andere formaten. Zo wordt de zilveren variant geslagen in 1/2 troy ounce, 2 troy ounce, 5 en 10 troy ounce en ook 1 kilogram. De kilogram variant is vooral geliefd onder beleggers omdat het een relatief goedkope manier is om zilver te kopen. Naast de zilveren Lunars heeft de Perth Mint ook een aantal formaten van goud beschikbaar. Bij de gouden munt is er echter gekozen voor een ander design dan bij de zilveren munt. Dat doet het munthuis wel vaker om op die manier in te spelen op de verschillende smaken van verzamelaars van zilveren en gouden munten.


Uitgelicht

  • Zilveren Lunar munt van 1 troy ounce
  • Onderdeel van de Lunar II serie van The Perth Mint
  • Geslagen in 99,99% puur zilver


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.