Ontdek onze nieuwe huiskoerier: gratis levering binnen Nederland voor elke bestelling t/m 31 december 2022
Taal
1 troy ounce zilveren munt Kookaburra (Goat Privy) 2015

1 troy ounce zilveren munt Kookaburra (Goat Privy) 2015

Deze 2015 editie van de Kookaburra munt is een bijzondere uitgave aangezien deze in het teken staat van de 25e verjaardag van de Kookaburra serie. Deze zilveren 1 troy ounce munt toont daarom ook het originele design dat de allereerste Kookaburra munt had toen deze geslagen werd in 1990.
€ 45,00
Tijdelijk uitverkocht

Laats bekende prijs per stuk:

€ 45,00
  • Volledig verzekerd transport
  • Eerlijke prijs
  • Terugkoopgarantie
  • Gratis verzending bij bestelling

1 troy ounce zilveren munt Kookaburra (Goat Privy) 2015

De Kookaburra serie is een muntenserie die jaarlijks wordt uitgegeven door de Perth Mint. Deze 2015 editie van de Kookaburra munt is een bijzondere uitgave aangezien deze in het teken staat van de 25e verjaardag van de Kookaburra serie. Deze zilveren 1 troy ounce munt toont daarom ook het originele design dat de allereerste Kookaburra munt had toen deze geslagen werd in 1990. De Kookaburra munt heeft een diameter van 40,6 mm en heeft een oplage van slechts 50.000 stuks wereldwijd. In Australië wordt de Kookaburra munt als een wettig betaalmiddel gezien en om deze reden heeft de munt een nominale waarde van 1 dollar.

Uitgelicht

  • Oplage van 50.000 stuks wereldwijd
  • 1 troy ounce (31,1 gram) puur zilver (99,99%)
  • Geslagen ter ere van de 25e verjaardag van de Kookaburra serie

Design van de Kookaburra munt

De voorzijde van de Kookaburra munt toont Hare Majesteit Koningin Elizabeth II. Haar beeltenis is ontworpen door Ian Rank-Broadley. Bij de 1990 versie was de beeltenis van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II ontworpen door Raphael Maklouf. Deze is dus niet identiek gebleven. De achterzijde daarentegen wel. De achterzijde van de Kookaburra munt toont namelijk precies dezelfde afbeelding als de eerste editie uit 1990. Er is een Kookaburra zittend op een boomstronk te zien. Hieromheen zijn eucalyptusbladeren en een varen te zien ter detail. Ook bevat de Kookaburra munt een speciaal Geit-privy-merkteken dat het Lunar jaar van de geit 2015 viert.

Kookaburra

De Kookaburra is een ijsvogelsoort die in Australië te vinden is. De Kookaburra staat ook wel bekend als de lachvogel aangezien zijn roep klinkt als een menselijke lach. De Kookaburra jaagt op landdieren, zoals insecten en slakken. De meeste andere kleine ijsvogelsoorten daarentegen zoeken hun voedsel in het water.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.