Taal
1 Troy ounce platina munt Tudor Beasts Lion 2022

1 Troy ounce platina munt Tudor Beasts Lion 2022

De 1 Troy ounce platinum munt British Tudor Beasts Lion of England 2022 munt, is de tweede van 10 ontwerpen uit de Royal Tudor Beasts Collection - Van 2016 tot 2021 eerde de Royal Mint de brede geschiedenis van de monarchie van Engeland en de heraldische beesten die de Royal Arms of England hebben ondersteund. In de nieuwe Tudor Beasts-serie biedt de Royal Mint ontwerpen met de heraldische beesten en schilden van de vorsten van de Tudor-dynastie.

€ 1.273,00
Tijdelijk uitverkocht

Laats bekende prijs per stuk:

€ 1.273,00
  • Volledig verzekerd transport
  • Eerlijke prijs
  • Terugkoopgarantie
  • Gratis verzending bij bestellingen vanaf €5000,-

1 Troy ounce platina munt Tudor Beasts Lion 2022

De 1 Troy ounce platinum British Tudor Beasts Lion of England 2022 munt is de tweede van 10 ontwerpen uit de Royal Tudor Beasts Collection. Van 2016 tot 2021 eerde de Royal Mint de brede geschiedenis van de monarchie van Engeland en de heraldische beesten die de Royal Arms of England hebben ondersteund. In de nieuwe Tudor Beasts-serie biedt de Royal Mint ontwerpen met de heraldische beesten en schilden van de vorsten van de Tudor-dynastie.

De Tudor-dynastie werd in 1485 gesticht door Henry Tudor, die zou gaan regeren als koning Henry VII. Hij had eerder het Huis van Lancaster geleid in de laatste jaren van de Rozenoorlogen tegen het Huis van York. De controle over de troon van Engeland was gedurende de 15e eeuw heen en weer geslingerd tussen de Lancastrians en Yorkists. Met zijn overwinning op de Yorkistische monarch, koning Richard III, trouwde koning Henry VII met Elizabeth van York om zijn legitimiteit op de troon te bevestigen. Hij regeerde als de eerste monarch van de Tudor-dynastie voor zijn zoon, Henry VIII, de troon besteeg en een van de meest beruchte monarchen in de Engelse geschiedenis werd. De Tudor-dynastie eindigde in 1603 met de dood van de dochter van Henry VIII, koningin Elizabeth I. Deze periode wordt algemeen beschouwd als een gouden eeuw voor Engeland.

 

Design Lion of England 2022

Dit ontwerp kenmerkt de Leeuw van Engeland - een van de oudste en meest iconische beesten in de heraldiek. Het verscheen voor het eerst op koninklijke emblemen in de twaalfde eeuw en maakt deel uit van het schild van Engeland zolang het bestaat. Gekozen om trots en moed te vertegenwoordigen, houdt de Leeuw van Engeland op de Moat Bridge in Hampton Court Palace een schild vast met de gespietste - of gecombineerde - armen van Henry VIII en Jane Seymour, wat de kracht van de unie van het paar symboliseert.

Deze 2022 1 troy ounce platinum British Tudor Beasts Lion Coins zijn afzonderlijk verkrijgbaar in munt hoesjes. Veelvouden worden geleverd in tubes van 10 munten of Monster Boxes van 100 munten. Alle munten zijn in briljante, ongecirculeerde staat. Het ontwerp van de Leeuw van Engeland is de eerste BU-muntuitgave in de Tudor Beasts-serie.

 

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.