Ontdek onze nieuwe huiskoerier: gratis levering binnen Nederland voor elke bestelling t/m 31 december 2022
Taal
1 Kilogram zilveren munt Lunar 2019

1 Kilogram zilveren munt Lunar 2019

1 kilogram zilveren Lunar munt van 2019: het jaar van het varken. Deze munt bevat 1 kilo puur zilver en is uitgegeven door de Perth Mint.
€ 1.038,94
Tijdelijk uitverkocht

Laats bekende prijs per stuk:

€ 1.038,94
  • Volledig verzekerd transport
  • Eerlijke prijs
  • Terugkoopgarantie
  • Gratis verzending bij bestelling

Kilomunt Lunar 2019 - het jaar van het varken

Dit is de grootste uitgave van de Lunar munten van de Perth Mint. Deze munt is geslagen in 1 kilo puur zilver. De Perth Mint slaat ieder jaar zilveren kilomunten van de Kookaburra, Koala en Lunar serie. Ieder jaar wordt het design vernieuwd waardoor deze munten erg populair zijn onder verzamelaars. De zilveren kilo Lunar munt van 2019 is één van de grootste munten met een diameter van 10 cm (!) en een dikte van ongeveer 1,5 cm. De Perth Mint slaat deze munten in een dergelijk groot formaat om beleggers in fysiek zilver een oplossing te bieden: de zilveren munten zijn namelijk een veel goedkoper alternatief voor zilverbaren. Zilveren baren van 1 kilogram worden met 21% btw belast en zilveren munten worden verhandeld onder de margeregeling.

Zilveren Lunar munten serie

In de Lunar serie staat de Chinese jaartelling centraal. Volgens deze jaartelling staat ieder jaar in het teken van een bepaald dier, dit volgt de Chinese dierenriem. Het jaar 2019 staat in het teken van het varken. Baby's die geboren worden in het jaar van het varken zien een extra gelukkig leven tegemoet volgens de Chinese astrologie. De twaalf Chinese sterrenbeelden waaruit de Lunar serie bestaat is begonnen in 2008 met het jaar van de rat. 2019 is dus het laatste jaar van de huidige Lunar serie. De karaktereigenschappen van mensen geboren in het jaar van het varken zijn: tolerant en begrijpend, sensueel, geestdriftig, aardig, sympathiek en waarheidsgetrouw, gesteld op gezelligheid en lekker eten, goedgelovig en naïef.

De muntenserie bestaat ieder jaar uit zilveren en gouden varianten in verschillende gewichten, waarbij de gouden Lunar munt een ander design kent. Na het succes van de Perth Mint hebben sommige andere munthuizen ook hun eigen Lunar serie geintroduceerd. Zo is er ook een zilveren Lunar munt van de Royal Mint uit Groot-Brittannië en heeft ook de Royal Austrian Mint een eigen variant van de Lunar munten geslagen. Al deze munten zijn echter lang niet zo populair als die van de Perth Mint.

Ontwerp Lunar munt

Zoals op de afbeeldingen te zien is staat op de voorzijde van de Lunar kilomunt een varken afgebeeld met vier biggen. Op de achterzijde van deze munten staat koningin Elizabeth II afgebeeld en hier staat ook de nominale waarde, het jaartal, land van uitgifte en het gehalte en gewicht van de munt weergegeven.

Zilveren munten kopen als belegging

Zilveren kilomunten zijn een geschikte keuze als u als particulier zilver koopt als belegging. Naast de 1 troy ounce munten zoals de Maple Leaf zijn de kilo munten een goedkope variant. De munten zijn per stuk goed en veilig verpakt in een beschermende capsule en worden per 10 stuks in een kartonnen doos geleverd. Voor al deze zilveren munten geeft The Silver Mountain een terugkoopgarantie af zodat u zeker bent dat u de munten in de toekomst weer kunt (terug)verkopen tegen een marktconforme prijs. De prijzen die wij rekenen op onze websit worden iedere 5 minuten aangepast aan de actuele zilverprijs. Daarnaast werken we met staffels zodat bij grotere afname de prijs gunstiger is.

Wilt u aankopen tegen een lagere prijs? Vul dat een prijsalert in. Zodra de gewenste prijs haalbaar is ontvangt u vrijblijvend bericht!

 

 

 

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.