Altijd 100% verzekerd transport

X
1/4 troy ounce gouden Wiener Philharmoniker 2023 of 2024

1/4 troy ounce gouden Wiener Philharmoniker 2023 of 2024

Nieuw geslagen gouden Wiener Philharmoniker munten van 1/4 troy ounce (7,78 gram) puur goud. De Wiener Philharmoniker munten zijn afkomstig uit Oostenrijk en zeer bekend en populair onder beleggers in fysiek goud. 

€ 645,00
1/4 troy ounce gouden Wiener Philharmoniker 2023 of 2024

1/4 troy ounce gouden Wiener Philharmoniker 2023 of 2024

per stuk
20 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 1 - 2 weken levertijd
Aantal Prijs per stuk
1-4 € 645,00
5-9 € 644,00
10-24 € 643,00
25-49 € 642,00
50+ € 641,00
  • Persoonlijke aflevering met huiskoerier
  • Ophalen mogelijk in Baarn of Den Haag
  • Terugkoopgarantie op alle producten

1/4 troy ounce gouden Philharmoniker munt 2023 of 2024

 

De 1/4 troy ounce gouden Wiener Philharmoniker munt wordt geslagen in 99,99% puur goud. Met het gewicht van 7,78 gram is dit een hele prettige coupure en in Europa werden in het verleden veel munten vaak ook geslagen in vergelijkbare gewichten, denk aan het Gouden Tientje of de 20 Franc muntstukken. Met de huidige goudprijs vertegenwoordigt een 1/4 troy ounce gouden munt een waarde van ruim EUR 500 (op het moment van schrijven) waarmee het ook een liquide munt betreft.

De Wiener Philharmoniker munten zijn afkomstig uit Oostenrijk en worden uitgegeven door het Oostenrijkse munthuis. Wiener Philharmonikers zijn al jaren lang heel populair binnen Europa en worden vooral veel gekocht door particuliere spaarders en beleggers die een deel van hun vermogen omzetten in fysiek goud om op die manier hun koopkracht te beschermen.

Gouden Wiener Philharmoniker serie

De Wiener Philharmoniker werd voor het eerst geslagen in 1989. Het ontwerp is ter ere van het bekende Wiener Philharmoniker orkest gekozen. Dit is een van de meest bekende orkesten ter wereld. Oorspronkelijk kende de Wiener Philharmoniker munten een status van wettig betaalmiddel in schillings en bij de invoering van de Euro werden de designs van de munten aangepast, zodat de nominale waarde in Euro uitgedrukt kon worden. Naast de verschillende fractionele munten, oplopend vanaf zelfs 1/25e troy ounce, beschikt het Oostenrijkse munthuis ook over Wiener Philharmoniker munten geslagen in zilver en platina.

Uitgelicht

Uitgelicht

  • 1/4 troy ounce (7,78 gram) puur goud (99,99%)
  • Geschikt voor beleggers met een klein budget
  • Onderdeel van de Gouden Philharmoniker serie

Ontwerp 1/4 troy ounce Wiener Philharmoniker munt

Ontwerp 1/4 troy ounce Wiener Philharmoniker munt

Voorzijde

Op de voorzijde van de munt is het Wiener Philharmoniker orkest afgebeeld, althans als symbool daarvan een aantal instrumenten waaronder de cello, viool, harp, hoorn en contrabas. Op deze kant van de munt is bovenaan de tekst WIENER PHILHARMONIKER geplaatst. Het is een rustige afbeelding, mede doordat er geen andere teksten op de munt zijn geplaatst.

Ontwerp 1/4 troy ounce Wiener Philharmoniker munt

Achterzijde

Op de achterzijde van de munt is de het grootste orgel ter wereld afgebeeld. Deze bevindt zich in de concertzaal van het symfonieorkest in Wenen, de Gouden Hal in de Musikvereinssaal. Het orgel is in groot detail weergegeven met alle kleine franjes op een matte achtergrond. Boven het orgel staat de tekst REPUBLIC OSTERREICH waarbij de umlaut ook een verwijzing is naar het logo van Munze Ostterreich.

Aankoop en levering gouden Philharmoniker munt

Aankoop en levering gouden Philharmoniker munt

Alle munten worden door The Silver Mountain geleverd in de oorspronkelijke verpakking en zijn afkomstig van erkende producenten.

Per 20 stuks worden deze gouden Philharmoniker munten aangeboden in een gesealde tube. Bij andere aantallen worden de munten in een plastic munthoesje verpakt.

Alle munten zijn nieuw geslagen en in goede conditie.

U profiteert bij ons van een eerlijke prijs: wij hanteren de meest actuele goudkoers en we werken met een lage premie. Tevens kunt u bij de aankoop van gouden munten profiteren van een staffelkorting; hoe groter de afname des te lager de stuksprijs wordt.

Specificaties

Gehalte
99,99%
Conditie
Nieuw
Gewicht
1/4 troy ounce
Jaar van uitgifte
2023
Land van uitgifte
Oostenrijk
Producent

Prijshistorie

Stel in per

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.