Ontdek onze nieuwe huiskoerier: gratis levering binnen Nederland voor elke bestelling t/m 31 december 2022
Taal
1/2 Troy ounce gouden munt Kangaroo 2021

1/2 Troy ounce gouden munt Kangaroo 2021

De 1/2 troy ounce gouden Kangaroo munt is geslagen in 15,556 gram puur goud (99,99%). De munt is geslagen door de Perth Mint.

€ 897,21
Tijdelijk uitverkocht

Laats bekende prijs per stuk:

€ 897,21
  • Volledig verzekerd transport
  • Eerlijke prijs
  • Terugkoopgarantie
  • Gratis verzending bij bestelling

1/2 troy ounce gouden munt Kangaroo 2021

De 1/2 troy ounce gouden Kangaroo munt is geslagen in 15,556 gram puur goud (99,99%). De munt is geslagen door de Perth Mint.

De Kangoeroe

Er zijn 50 verschillende soorten kangoeroes die voornamelijk in Australië leven. De dieren kunnen zich alleen voorwaarts bewegen, een sprong achterwaarts zit er niet in. Voorwaarts kunnen de kangoeroes een hoge snelheid behalen, namelijk wel 70 kilometer per uur. Ook zijn kangoeroes zoogdieren, baby kangoeroes worden Joey genoemd en kunnen slechts 1 gram wegen bij de geboorte. Dat komt omdat de kangoeroe een draagtijd van een maand heeft en een baby kangoeroe bij geboorte op een klein wormpje lijkt van 2 centimeter. De verdere ontwikkeling gebeurt in de buidel van zijn moeder. Na ongeveer 9 maanden is ‘Joey’ te groot om bij zijn moeder in de buidel te blijven en trekt hij de wereld in.

Beleggen in gouden munten

Bij het kopen van goud heeft u de keuze tussen diverse goudbaren en gouden munten. De meest gangbare gouden beleggingsmunten zijn geslagen in 1 troy ounce puur goud. Andere gouden munten zijn vaak geslagen in afwijkende gewichten en gehaltes en daardoor internationaal minder bekend en minder goed verhandelbaar.

Uitgelicht

Uitgelicht

  • Geslagen in 99,99% puur goud
  • Onderdeel van de Kangaroo serie
  • Wordt geleverd in een luchtdichte capsule

Ontwerp Kangoeroe munt

Ontwerp Kangoeroe munt

Het ontwerp van de gouden Kangoeroe bestaat dit jaar uit een springende kangaroo in het midden van de munt. Daaronder staat de tekst ‘RED KANGAROO’ en de ‘P’ van het munthuis. Op de rand van de munt staan de zuiverheid, het jaartal van uitgave, het gewicht en de titel van de munt.

Ontwerp Kangoeroe munt

Op de achterzijde van de munt staat Queen Elizabeth II afgebeeld met de waarde van de munt, namelijk 50 Australische Dollars.

Gouden kangoeroe munten

Gouden kangoeroe munten

De gouden Kangaroo munten 2021 zijn verkrijgbaar in diverse formaten, te weten 1/10 troy ounce, 1/4 troy ounce, 1 troy ounce en zelfs 1 kilogram!

Specificaties

Gehalte
99,99%
Conditie
Brilliant Uncirculated
Gewicht
1/2 troy ounce
Jaar van uitgifte
2021
Producent

Prijs historie

Stel in per

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.