• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

5 troy ounce zilveren munt Tudor Beasts Seymour Unicorn 2024 Proof

649,00 Per stuk 4,17 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
5 op voorraad Nabestellen niet mogelijk
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf maandag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 1 juli

De 5 troy ounce (155,52 gram) zilveren (99,9%) Seymour Unicorn munt is voorzien van proof kwaliteit en in 2024 geslagen do... De 5 troy ounce (155,52 gram) zilveren (99,9%) Seymour Unicorn munt is voorzien van proof kwaliteit en in 2024 geslagen door The Royal Mint. Het gaat om de vijfde uitgave van de Tudor Beasts serie en de munt wordt geleverd in een presentatieverpakking samen met het certificaat van echtheid. De wereldwijde oplage is beperkt tot 250 stuks.
Lees meer

Specificaties

The Royal Mint
Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
5 troy ounce
Jaar van uitgave
2024
Munthuis
Royal Mint

Informatie

Tudor Beasts: Seymour Unicorn 2024 - 5 troy ounce zilver – proof

De vijfde uitgave van de Tudor Beasts serie: de 5 troy ounce zilveren Seymour Unicorn munt uit 2024. De munt heeft een proof kwaliteit en is geslagen door The Royal Mint. Proof kwaliteit is de hoogst haalbare kwaliteit voor munten, op deze munten zijn verschillende technieken toegepast om de kwaliteit van de munt te verbeteren.
 
Totaal heeft deze munt een gewicht van 155,52 gram aan 99,9% puur zilver. De munt heeft een diameter van 65 mm en een nominale waarde van 10 pond in het land van herkomst. 
 
De 5 troy ounce zilveren Seymour Unicorn in proof kwaliteit wordt geleverd in een presentatieverpakking samen met het certificaat van echtheid. De wereldwijde oplage is beperkt tot 250 stuks.

Ontwerp Seymour Unicorn van The Tudor Beasts serie

De voorzijde van de munt is ontworpen door David Laurens en toont het ontwerp van de Seymour Unicorn. Op de voorzijde staan ook de inscripties 2024 – het jaar van uitgifte en SEYMOUR UNICORN – de naam van de munt.
 
De achterzijde toont de beeltenis van koning Charles III. Rondom staan de inscripties 10 POUNDS – de nominale waarde van de munt, 2024 – het jaar van uitgifte, CHARLES III – de naam van de koning en D. G. REX. F. D. – de Latijnse afkorting voor ‘in Gods gratie, koning’.


Uitgelicht

  • Bevat 5 troy ounce (155,52 gram) aan 99,9% puur zilver
  • Geleverd met presentatieverpakking en certificaat van echtheid
  • Proof kwaliteit
  • Gelimiteerde oplage van 250 stuks

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.