• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

5 troy ounce zilveren munt Hemelse draak 2023 proof

559,00 Per stuk 3,55 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
9 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf vrijdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf maandag

De 5 troy ounce zilveren munt Hemelse draak is een grote verzamelmunt geslagen in 99,99% puur zilver, proof kwaliteit. De... De 5 troy ounce zilveren munt Hemelse draak is een grote verzamelmunt geslagen in 99,99% puur zilver, proof kwaliteit. De munt valt op door haar prachtige design met gouden accenten.
Lees meer

Specificaties

Type verzamelmunt
Collectible
Jaar van uitgave
2023

Informatie

5 troy ounce verzamelmunt Hemelse draak

Deze zilveren verzamelmunt is geslagen in 99,99% puur zilver en in proof kwaliteit. De grote verzamelmunt van 5 troy ounce heeft een diameter 65 mm en wordt uitgegeven door het bekende Canadese munthuis Royal Canadian Mint.
 
De hemelse draak afgebeeld op deze munt wordt gezien als beschermer van alles wat jij ziet als een thuis. Deze krachtige beschermer staat volgens de Chinese tradities symbool voor overvloed, geluk en welvaart. Dit maakt deze munt dan ook het perfecte cadeau.

Ontwerp Hemelse draak 2023


Voorzijde

De prachtige grote verzamelmunt met goudkleurige rand heeft een prachtig ontwerp van een vliegende draak die bijna de hele voorkant van de munt bedekt. De gehele draak verguld waardoor deze van de munt springt. Het gedetailleerde design komt onder andere in de schubben van de draak goed naar voren. Doordat er geen opschriften op deze zijde van de munt zijn toegevoegd, is het prachtige ontwerp zonder afleidingen goed zichtbaar.


Achterzijde

Ook op de achterzijde van de munt komt de combinatie tussen de zilveren munt en de goudkleurige vergulde design goed naar voren. De beeltenis van koningin Elizabeth II springt uit het ontwerp door de vergulde laag. In tegenstelling tot de voorzijde, zijn op de achterzijde wel diverse opschriften toegevoegd, zoals de naam van de vorstin, de nominale waarde van de munt, het jaar van uitgifte en het land van uitgifte. Ook zijn de jaartallen 1952 – 2022 toegevoegd, die symbool staan voor de regeerperiode van koningin Elizabeth II.

De prachtige Hemelse draak munt wordt geleverd in een speciaal ontworpen verpakking. Het ontwerp van de rood gelakte houten box is gebaseerd op het Chinese nieuwjaar. In de verpakking is ook een certificaat van echtheid toegevoegd.
 
De rode buitendoos maakt deze munt volgens Chinese tradities het perfecte geschenk. Volgens de traditie geven Chinezen elkaar namelijk een rode envelop met ‘luckymoney’ voor geluk in het nieuwe jaar. De tekst “Good Fortune” is dan ook opgenomen op de buitenkant van de verpakking.


Uitgelicht

  • Verzamelmunt van 5 troy ounce in proof kwaliteit
  • Wereldwijde oplage van slechts 2088 munten
  • Geleverd in prachtige verpakking inclusief certificaat van echtheid