• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Bijna uitverkocht

5 troy ounce zilveren munt Goden van Olympus Artemis 2023

299,00 Per stuk 1,92 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
4 op voorraad Nabestellen niet mogelijk
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

Deze 5 troy ounce zilveren Gods of Olympus – Artemis munt is de nieuwste uitgave uit de Gods of Olympus serie. De mu... Deze 5 troy ounce zilveren Gods of Olympus – Artemis munt is de nieuwste uitgave uit de Gods of Olympus serie. De munt bevat 155,52 gram aan 99,99% puur zilver en heeft een gelimiteerde oplage van 450 stuks.
Lees meer

Specificaties

Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
5 troy ounce
Jaar van uitgave
2023

Informatie

5 troy ounce zilveren Gods of Olympus Artemis munt 2023

De 5 troy ounce zilveren Gods of Olympus Artemis munt is de achtste en nieuwste uitgave uit de Gods of Olympus serie. Deze serie werd voor het eerst uitgebracht in 2014 door The Perth Mint en was meteen uitverkocht. In 2020 werd de serie opnieuw uitgegeven en is er naast de munten met een antieke afwerking, ook een beleggingsversie geproduceerd.
 
Op de munt ziet u Artemis, een godin uit de Griekse mythologie. Ze is de dochter van oppergod Zeus en Leto en de tweelingzus van Apollo. Artemis werd door de Romeinen gelijkgesteld met hun godin Diana.

Ontwerp van de 5 troy ounce zilveren Artemis munt


Voorzijde

De voorzijde toont Artemis in het bos bij nacht met een volle maan en een groot hert op de achtergrond. Ze is te zien terwijl ze haar pijl en boog in de verte richt. Op de voorzijde staan ook de inscripties P – het muntteken van The Perth Mint en ARTEMIS – de naam van de munt.
 


Achterzijde

De achterzijde toont koningin Elizabeth II. Op de achterzijde staan ook de inscripties IRB – de initialen van de ontwerper, 1952 – 2022 – de jaren van haar regime, TUVALU – het land van herkomst, 5 DOLLARS – de nominale waarde van de munt, 2023 – het jaar van uitgifte, 5oz 9999 Ag – het gewicht en de zuiverheid van de munt en QUEEN ELIZABETH II – de naam van de koningin.

De munt bevat 5 troy ounce – omgerekend 155,52 gram – aan 99,99% puur zilver en heeft een diameter van 55,9 millimeter. In het land van herkomst – Tuvalu – heeft de munt een nominale waarde van 5 dollars. De voorzijde van de munt is ontworpen door Jennifer McKenna en de achterzijde door Ian Rank-Broadley. Deze 5 troy ounce zilveren Artemis munt uit de Gods of Olympus serie heeft een gelimiteerde oplage van 450 stuks wereldwijd.


Uitgelicht

  • Bevat 5 troy ounce (155,52 gram) aan 99,99% puur zilver
  • Heeft een gelimiteerde oplage van 450 stuks wereldwijd
  • De achtste uitgave uit de Gods of Olympus