• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

2015 - Zilveren Kookaburra munt 1 troy ounce zilver

39,05 Per stuk 1,26 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
9 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf woensdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

Nu leverbaar bij The Silver Mountain: de 2015-variant van de 1 troy ounce zilveren Kookaburra munt van de Perth Mint. Deze mu... Nu leverbaar bij The Silver Mountain: de 2015-variant van de 1 troy ounce zilveren Kookaburra munt van de Perth Mint. Deze munten zijn geslagen in 1 troy ounce (31,103 gram) puur zilver (99,9%). Dit jaar is het 25-jarige jubileum voor de zilver Kookaburra munt die is geïntroduceerd in 1990.
Lees meer

Vergelijkbare producten

Specificaties

Verkoopprijs
€ 39,05
Prijs per gram
€ 1,26
Productsoort
Munt
Munt
1 troy ounce
Gehalte
99,9%
Conditie
Zo goed als nieuw
Jaar van uitgave
2015
Munthuis
Perth Mint

Informatie

1 troy ounce zilver Kookaburra munt 2015

De zilveren Kookaburra munt wordt geslagen door de Perth Mint uit Australië. Deze zilveren munt is geslagen in 1 troy ounce; 31.103 gram. Het gehalte van de munt is 99,99% puur zilver. De Kookaburra munten zijn populair onder verzamelaars en beleggers, er is een vrij beperkte oplage van dit soort munten waarbij het design ieder jaar verandert en tenminste één Kookaburra vogel op de voorzijde weergeeft. Op de achterzijde is altijd de beeltenis van Queen Elizabeth II terug te vinden. Dit jaar is ervoor gekozen om het design van 1990, het éérste jaar van de Kookaburra munt, te gebruiken met in de rand als jaartal 1990-2015. Dit ter ere van het 25-jarige bestaan van de Kookaburra munt.
 
Deze munt beschikt over de status van wettig betaalmiddel en heeft een face value ter hoogte van 1 Australische Dollar.  Zodoende kan de munt onder de margeregeling worden verhandeld wat als gevolg heeft dat er aanzienlijk minder btw in de verkoopprijs is verrekend dan wanneer u zilveren baren koopt (zilveren baren worden belast met 21% btw en zijn daardoor een minder interessante keus voor particuliere beleggers in zilver).
 
De zilver Kookaburra munt wordt geleverd in een luchtdichte munthouder. 

25-jarige jubileum van de zilveren Kookaburra die in 1990 is geïntroduceerd

Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.