• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

10 troy ounce zilveren munt Wedge Tailed Eagle 2023

711,00 Per stuk 2,29 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
12 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf vrijdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf maandag

Deze 10 troy ounce (311,03 gram) zilveren munt (99,99%) is geslagen door de Perth Mint uit Australië. Het design toon... Deze 10 troy ounce (311,03 gram) zilveren munt (99,99%) is geslagen door de Perth Mint uit Australië. Het design toont de grootste roofvogel van Australië, de wigstaartarend, in prachtig hoog reliëf. De voorzijde is ontworpen door John Mercanti en de achterzijde, het Queen Elizabeth II Memorial design, toont het ontwerp van Jody Clark. De munt wordt geleverd in presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid. De wereldwijde oplage is beperkt tot 500 stuks.
Lees meer

Specificaties

The Perth Mint Australia
Gewicht
10 troy ounce
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
Perth Mint
Certificaat van echtheid
Ja

Informatie

10 troy ounce Wedge-tailed Eagle munt 2023

Deze 10 troy ounce (311,03 gram) zilveren munt (99,99%) is geslagen door de Perth Mint uit Australië. Op de voorzijde ziet u een wigstaartarend, de grootste roofvogel van Australië, in hoog reliëf. Traditioneel worden de munten geslagen met verhoogd reliëf. Ongebruikelijk is dat deze munt de afbeelding heeft van een wigstaartarend met uitgestrekte vleugels die in het oppervlak van de munt is gedrukt. Een uniek exemplaar dus!
 
De wigstaartarend hebben een spanwijdte van meer dan 2,5 meter en het vermogen om vele uren onvermoeibaar te vliegen. Ze staan erom bekend om te zweven op hoogtes van 2.000 meter of hoger.
 
Deze prachtige 10 troy ounce Wedge-tailed Eagle munt uit 2023 heeft een nominale waarde van 10 dollars in het land van herkomst. De munt heeft een dikte van 13,90 mm en een diameter van 66,10 mm. Ook komt de munt in een presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid. De wereldwijde oplage is beperkt tot 500 stuks.

Ontwerp van de 10 troy ounce zilveren wedge-tailed eagle munt uit 2023


Voorzijde

De voorzijde van deze munt toont een wigstaartarend met uitgestrekte vleugels die in het oppervlak van de munt is gedrukt. Het verhoogde reliëf zorgt voor prachtige details op de wigstaartarend. In het design van de wigstaartarend is de inscriptie JM verwerkt – dit zijn de initialen van de ontwerper John Mercanti. Rondom ziet u de inscripties AUSTRALIAN WEDGE-TAILED EAGLE – de naam van de munt en serie, P – het muntteken van de Perth Mint en 2023 10oz 9999 SILVER – het jaar van uitgifte, gewicht, de zuiverheid en edelmetaalsoort.


Achterzijde

De achterzijde van deze munt toont het Queen Elizabeth II Memorial design, ontworpen door Jody Clark. Links van de beeltenis ziet u de inscriptie JC – dit zijn de initialen van de ontwerper Jody Clark. Rondom ziet u de inscripties ELIZABETH II – de naam van de koningin, 1952 – 2022 – de jaren van haar regime, AUSTRALIA – het land van uitgifte en 10 DOLLARS – de nominale waarde van de munt.

Ontwerpers

De voorzijde van de munt is ontworpen door John Mercanti, een Amerikaanse beeldhouwer en graveur. Hij was de twaalfde Chief Engraver van de United States Mint tot aan zijn pensionering eind 2010. De achterzijde is ontworpen door Jody Clark, het gaat hierbij om de Queen Elizabeth II Memorial design. Dit ontwerp is aangevuld met de data van Hare Majesteit ’s regering.


Uitgelicht

  • 10 troy ounce (311 gram) zilveren munt (99,99%)
  • Geleverd met presentatiedoos en het certificaat van echtheid
  • Wereldwijde oplage beperkt tot 500 stuks
  • Ontworpen door John Mercanti en Jody Clark

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.